Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. července 2021 18:19
Čas čtení 0:27
Ondřej Jarůšek

ČHMÚ varuje: Česko zasáhnou další bouřky. Výstraha platí pro těchto sedm krajů

ČHMÚ varuje: Česko zasáhnou další bouřky. Výstraha platí pro těchto sedm krajů
Zdroj: Usnplash/Max LaRochelle/volně k užití
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Meteorologové v neděli očekávají další bouřky.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal novou výstrahu před bouřkami. Ty by měly být mírnější než ty, které se Českem prohnaly v posledních dnech, a zasáhnout mají východní část republiky. Meteorologové bouře očekávají od zítřejšího poledne až do večerních 21 hodin.

Aktuální výstraha platí pro celý Moravskoslezský, Olomoucký, Zlínský a Pardubický kraj a dále pro části Jihomoravského a Královéhradeckého kraje a část Vysočiny. Pro všechny v současné době platí nízký stupeň nebezpečí.

Doporučeno
Do roku 2050 se už s oteplováním nedá nic dělat. Když do té doby omezíme skleníkové plyny, můžeme klima ovlivnit, říká Zahradníček Do roku 2050 se už s oteplováním nedá nic dělat. Když do té doby omezíme skleníkové plyny, můžeme klima ovlivnit, říká Zahradníček 8. července 2021 15:33

Bouřky mají být doprovázeny přívalovými srážkami, napršet má kolem 30 milimetrů. „Lokálně se očekává přívalový déšť s možným rozvodněním zejména menších toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nebezpečí mohou představovat také blesky. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně,“ píší meteorologové.

bouře bouřka
Zdroj: Unsplash/Max LaRochelle/volně k užití
Domů
Sdílet
Diskuse