Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. července 2021 8:49
Čas čtení 1:09
Adam Novosad

Norské plážové házenkářky byly nuceny hrát v bikinách. Když protestovaly, prý je chtěli diskvalifikovat

Norské plážové házenkářky byly nuceny hrát v bikinách. Když protestovaly, prý je chtěli diskvalifikovat
Zdroj: Unsplash/Antony/volně k užití (ilustrační obrázek)
NEWS
Uložit Uložené

Oficiální pravidla podle Norek sexualizují sport, i když nemusí.

Za nošení elastických šortek místo plavkových kalhotek jim organizátoři vyhrožovali pokutami i diskvalifikací. Na mistrovství Evropy v plážové házené, které se uskutečnilo během uplynulých dní v bulharské Varně, propukla kauza způsobená nařízeními Evropské házenkářské federace o povinném typu oblečení na zápasech, uvádí stanice Fox News.

Doporučeno
Sexuální scény nejsou podle známé herečky realistické. Ženy podle ní v podprsence souloží jen výjimečně Sexuální scény nejsou podle známé herečky realistické. Ženy podle ní v podprsence souloží jen výjimečně 19. července 2021 21:22

Norské reprezentantky přicestovaly na evropský šampionát s jasnou výhradou. Oficiální pravidla stanovují, že ženy by měly mít během zápasu bikiny sestávající z přiléhavé sportovní podprsenky a spodní části, která nesmí být delší než deset centimetrů. Nesmí tedy zakrývat více než deset centimetrů pozadí hráčky.

Doporučeno
Za znásilnění budou pachatele kastrovat, ale hrozí jim i trest smrti. V Nigérii schválili nový kontroverzní zákon Za znásilnění budou pachatele kastrovat, ale hrozí jim i trest smrti. V Nigérii schválili nový kontroverzní zákon 19. září 2020 18:49

V praxi to znamená, že pokud ženy nehrají v plavkových kalhotkách, tak nemají velký výběr, protože šortky bývají delší než deset centimetrů. Norské hráčky si stěžovaly, že takový spodní díl plavek zbytečně odhaluje více, než je nutné, sexualizuje celý sport a je nepohodlný, pokud náhodou hrají během menstruace nebo mají výhrady kvůli svému vyznání.

Doporučeno
Soutěž v odsekávání hlav a hromadné znásilnění mladých dívek i stařenek. Masakr v Nankingu se podle některých lidí ani nestal Soutěž v odsekávání hlav a hromadné znásilnění mladých dívek i stařenek. Masakr v Nankingu se podle některých lidí ani nestal 13. července 2021 14:30

Norky předem organizátorům avizovaly, že budou proti nepochopitelným nařízením protestovat hraním v šortkách, ale šéfové turnaje ve Varně jim prý řekli, že za každý zápas v takovém oblečení dostanou pokutu 50 eur na osobu. Pokutu akceptovaly, jenže těsně před utkáním se údajně postoj změnil a organizátoři jim vyhrožovali, že pokud nenastoupí v bikinách, tak je diskvalifikují.

Doporučeno
Jiřina Kočí se stala obětí sexuálního zneužívání knězem. Velmi hrubé sexuální praktiky snášela bezmála tři roky (Rozhovor) Jiřina Kočí se stala obětí sexuálního zneužívání knězem. Velmi hrubé sexuální praktiky snášela bezmála tři roky (Rozhovor) 2. července 2021 14:42

Organizátoři se ohradili, že řeč byla vždy jen o pokutách, ale prý nikdy Norky nechtěli diskvalifikovat. Norské hráčky nakonec své zápasy odehrály v bikinách, ale věří, že toto zacházení rozproudí debatu o zastaralých a sexistických nařízeních.

Domů
Sdílet
Diskuse