Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. července 2021 10:03
Čas čtení 1:05
Richard Bonde

Šéf olympijských her v Tokiu: Nevylučuji, že hry zrušíme v poslední možné chvíli

Šéf olympijských her v Tokiu: Nevylučuji, že hry zrušíme v poslední možné chvíli
Zdroj: Unsplash/Matt Lee, na voľné použitie
SPORT
Uložit Uložené

Nelze vyloučit, že kvůli pandemii se olympiáda neuskuteční ani tento rok.

Tokijská olympiáda má začít už v pátek, ale její organizace je kvůli šíření delta varianty koronaviru ohrožena. Sportovci, trenéři, lékaři a další pracovníci dostali lahvičky, do kterých se sbírají sliny – ty posílají na antigenní testování. Přestože výpravy pravidelně testují na covid-19, již nyní má pozitivní test na koronavirus minimálně 75 účastníků olympiády. 85 procent zúčastněných je přitom naočkováno. Šéf organizačního výboru olympijských her Toširó Muto nevylučuje, že by se hry kvůli bezpečnosti na poslední chvíli zrušily.

Doporučeno
Sportovkyně jsou často tak podvyživené, že nemají menstruaci. Transvzpěračka na olympiádě v tomto nemá výhodu, vysvětluje vědec Sportovkyně jsou často tak podvyživené, že nemají menstruaci. Transvzpěračka na olympiádě v tomto nemá výhodu, vysvětluje vědec 17. července 2021 9:30

„Nedokážeme předpovědět, co se stane s počtem případů koronaviru. Takže budeme pokračovat v diskusích, pokud dojde k prudkém nárůstu případů,“ uvedl Toširó Muto. Tvrdí však, že budou poctivě monitorovat situaci.

Domů
Sdílet
Diskuse