Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. srpna 2021 10:07
Čas čtení 1:12
Tereza Šnajdrová

Aplikace Tečka zmodrala. Aktualizace má zabránit zmatkům a ulehčit cestování

Aplikace Tečka zmodrala. Aktualizace má zabránit zmatkům a ulehčit cestování
Zdroj: Tečka/propagační materiál
NEWS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Pokud aplikaci Tečka máš v telefonu i ty, určitě sis všiml, že tvůj certifikát během úterý zmodral.

Aplikace Tečka, která uchovává tvůj očkovací certifikát, PCR testy i antigenní testy, prošla začátkem tohoto týdne výraznou změnou. Certifikáty o provedeném očkování už nejsou červené či zelené, ale modré, což by podle agentury NAKIT, která je za fungování aplikace zodpovědná, mělo zjednodušit její používání. Uživatelé jsou však zmatení a na změny si naopak stěžují.

Doporučeno
Magdalena Davis ze Strany zelených: Jsem pro zavedení kvót pro ženy v politice. Šance na startu by ale měly být pro všechny stejné Magdalena Davis ze Strany zelených: Jsem pro zavedení kvót pro ženy v politice. Šance na startu by ale měly být pro všechny stejné 10. srpna 2021 13:06

Ještě minulý týden se certifikáty v Tečce barvily v případě neplatnosti do červené a po 14 dnech od podání druhé dávky očkování do zelené. Vývojáři však řešili problém s tím, že stačilo změnit na telefonu datum a potvrzení o absolvovaném očkování zezelenalo i těm, kteří ho ještě neměli dokončené. Nejen proto se tak rozhodli Tečku zaktualizovat a všechny certifikáty jsou nyní modré.

Domů
Sdílet
Diskuse