Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
14. srpna 2021 17:38
Čas čtení 0:34
Tímea Krauszová

Červenec 2021 byl nejteplejším měsícem v historii měření

Červenec 2021 byl nejteplejším měsícem v historii měření
Zdroj: Unsplash/Jeremy Zero/na voľné použitie
NEWS
Uložit Uložené

Teplotní rekordy padaly v Americe i Evropě.

Červenec byl oficiálně nejžhavějším měsícem v historii měření teploty, potvrdil to americký Národní úřad pro oceány a atmosféru.

Podle šéfa úřadu Ricka Spinarda toto zjištění jen přispívá ke znepokojení z celkové situace v oblasti klimatických změn. Takové výsledky jsou podle něj přesně to, co nepotřebujeme.

Celkově se rok 2021 podle Spinarda zapíše mezi deset nejžhavějších v historii od začátků meteorologických měření na světě.
 
Rekordy padaly v Severní Americe (když v Kanadě naměřili téměř 50 °C), ale i v Evropě. Na Sicílii meteorologové naměřili až 48,8 °C, což je celoevropský rekord – ačkoli, ten se ještě musí prověřit, píše Guardian.
 
Teprve nedávno zveřejnil mezinárodní panel pro klimatické změny (IPCC) hodnotící zprávu, která je také velmi znepokojivá. Oteplování už totiž nemůžeme zastavit a je čas připravit se na následky.

Domů
Sdílet
Diskuse