Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článok je PR správa spoločnosti Futurino.
18. srpna 2021 13:00
Čas čtení 2:22
Sponzorovaný obsah

Ženy a brýle spolu velmi dobře ladí

MÓDA
Uložit Uložené

Ženám brýle sluší. I když mnohé tvrdí, že jim brýle nesluší, je to pouze o zvyku a výběru těch správných brýlí. Některé brýle dokáží dělat doslova divy.

Vykouzlit učený/vzdělaný vzhled, rebelku, romantičku, sportovkyni nebo elegantní dámu. Vybírat lze z různých tvarů, barev, velikostí. Od moderních přes retro styl, který je v poslední době velmi oblíbený. Existují i ženy, které mají velmi dobrý zrak a žádné brýle nosit nemusí, přesto si pořizují i nedioptrické brýle, kterými doladí celkový vzhled. Zajímavé obroučky jsou mnohdy velké lákadlo.

Ženy, které naopak musí nosit dioptrické brýle, aby vůbec něco viděly, si mohou dnes vybírat z nepřeberného množství designů. Není pravdou, že by některé ženě brýle vyloženě neslušely. Jde pouze o správný výběr podle tvaru obličeje, barvy i střihu vlasů a dalších aspektů.

Okuliare
Zdroj: Krakenimages.com / Shutterstock.com

Zkrátka správný výběr hraje důležitou roli. Nicméně jsou situace, kdy ženy dávají přednost kontaktním čočkám. Důvodů může existovat mnoho. Pojďme se dnes společně podívat na to, jak vybrat ty správné dioptrické brýle tak, aby nám přinášely radost a staly se současně i skvělým módním doplňkem. Brýle s dioptriemi můžeš využít jak při práci, běžných denních činnostech i sportování. Dioptrické lze mít dnes i sluneční brýle. Odolná antireflexní skla s UV filtrem a stylovými obroučkami nabízí například eyerim collection. Správné dioptrie ti samozřejmě doporučí specialista. My se zaměříme pouze na tu vizuální stránku. Mimo to můžete vybírat i mezi různými povrchovými úpravami.

Povlaky odolné proti poškrábání, které ochrání tvoje brýle, pokud je omylem upustíš nebo s nimi budeš zacházet hrubě. Antireflexní vrstvy snižují v noci odlesky, eliminují různé odrazy od čoček atd. Dále si můžeš vybrat z povrchů odpuzujících prach a vodu, odolných proti rozmazání, UV ochrany, blue-tech a dalších.

okuliare
Zdroj: AS photostudio / Shutterstock.com

Správný typ obrouček

Nejdříve musíš zjistit, který tvar a typ rámečků preferuješ nejen z pohledu toho, co se ti líbí, ale především, aby ti slušely. Vybírat můžeš kovové, plastové nebo dokonce kombinované, polorámované či plně orámované. Nelze říci, který tvar je nejoblíbenější. Záleží skutečně na tom, který tvar bude slušet právě vašemu obličeji. Mimo tvaru obličeje při výběru rámů ber v potaz také svůj odstín pleti, barvu očí a barvu vlasů. Nezapomínej, že brýle nejsou brož, kterou můžeš kdykoliv vyměnit za jinou.

Je hezké slyšet třeba i názor od přátel a rodiny, ale měj vždy na paměti, že lidé, se kterými se často setkáváte, jsou zvyklí tě vidět určitým způsobem a nemusí se jim líbit určitý typ rámečku, pokud to není styl, který obvykle nosíš. Proto se nenech vykolejit cizím názorem, jestliže se ti rámeček líbí a cítíš se skvěle. Dej na svůj vnitřní pocit. Možná to bude tvoje nová JÁ.

Je důležité si pamatovat, že ne všechny obroučky se hodí ke každému typu tváře. Pokud máš hranatý obličej, vsaď na oválné a kulaté rámečky. Naopak, pokud máš kulatý obličej, opticky ho protáhnou obdélníkové tvary. K obličeji ve tvaru srdce se zase nejlépe hodí obroučky, které šířce obličeje přidají optickou rovnováhu, třeba bezrámečkové brýle nebo takzvané kočičí oči.

okuliare
Zdroj: Koldunov / Shutterstock.com

Měly by ti dobře sedět

Jakmile máš první krok za sebou, pak musíš vyzkoušet, jak dobře ti sedí na nose. Nesmí klouzat, tlačit, škrábat. Pravdou je, že někdy může i několik dnů či týdnů trvat, než se sžiješ s novými brýlemi na nose, ale prvotní dojem je ze všeho nejdůležitější. Brýle musí být tvojí přirozenou součástí a nesmí padat ani příliš tlačit.

Zvaž ideální velikost i tvar, který odpovídá vzhledu a šířce tvého obličeje. Rámy by jsi měla vybírat podle potřeb svého životního stylu: jako sportovní, profesionální nebo elegantní vzhled apod. Při zkoušení rámečků se ujisti, že máš dostatečně velké zorné pole ze všech úhlů, ať nemusíš hýbat hlavou nebo očima.

Závěrečná kontrola

  1. Cítíš se sebevědomě a pohodlně?
  2. Odpovídají tvoje nové brýle tvému životnímu stylu?
  3. Budou ladit s drtivou většinou tvého šatníku?
  4. Ladí tvojí tváři, účesu a barvě pleti?

Pokud si odpovíš na všechny otázky ANO, našla jsi ty správné brýle.

Domů
Sdílet
Diskuse