Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. září 2021 14:00
Čas čtení 9:00
Tereza Šnajdrová

Vzhled je velmi pomíjivý. Nikdy jsem nechtěla být ta hezká holka s nulovou osobností, říká zpěvačka Annabelle (Rozhovor)

Vzhled je velmi pomíjivý. Nikdy jsem nechtěla být ta hezká holka s nulovou osobností, říká zpěvačka Annabelle (Rozhovor)
Zdroj: se souhlasem Annabelle
REFRESHER ČESKÉ NADĚJNÉ ZPĚVAČKY
Uložit Uložené

S Annabelle o studiu hudby v Londýně, ženách v hudební branži, emocích, které se snaží předat posluchačům, ale i o tom, proč nosí žlutou barvu a co znamenají její tetování v obličeji.

Annabelle se hudbě věnuje již odmalička, a když ji dvakrát nepřijali na konzervatoř, odjela do Londýna, kde studovala populární hudbu. V roce 2020 pak vydala první autorský singl Anxiety, který zaujal mnoho lidí a Annabelle nyní můžeš znát jako krásnou a sebevědomou ženu ve žlutém, která letos dokonce ovládla jednu z hlavních stageí na festivalu Rock for People. 

Mají to ženy v hudební branži těžké? Odkud čerpá inspiraci pro své texty? Byla by kvůli Viktorovi Sheenovi ochotná nazpívat song v češtině? A proč by se chtěla vyhnout tomu, co se stalo Annet X a její desce? To a mnohem více se dočteš v tomto rozhovoru. 

Doporučeno
Když jsem šťastnej a nic mě netrápí, dělám boombap, říká Yann Roses. Dva roky mu nebylo psychicky dobře, smazal asi 10 tracků Když jsem šťastnej a nic mě netrápí, dělám boombap, říká Yann Roses. Dva roky mu nebylo psychicky dobře, smazal asi 10 tracků 27. srpna 2021 16:00

Svůj první singl Anxiety jsi vydala teprve v roce 2020. Od kolika let se věnuješ zpěvu?

Zpívám už odmalička, měla jsem různé kapely a ta poslední, takové trio, se rozpadla ve chvíli, kdy jsem začala pracovat pro Universal Music a poznala jsem, že hudbu lze dělat i jinak, ve velkém. Navíc jsme se neshodli na vizích týkajících se vedení kapely, takže jsem zhruba v roce 2018 odstartovala svojí sólo kariéru.

Annabelle
Zdroj: se souhlasem Annabelle

Kdybys trio tehdy neopustila, dosáhla bys stejných úspěchů a výsledků, jako nyní?

Nemyslím si to.

Na konzervatoř jsem sice chtěla, ale dokonce dvakrát mě nepřijali, za což jsem ve finále ráda, protože mě to zaválo úplně jiným směrem

Studovala jsi konzervatoř, nebo kdo tě naučil pracovat s hlasem?

Ne, na konzervatoř jsem sice chtěla, ale dokonce dvakrát mě nepřijali, za což jsem ve finále ráda, protože mě to zaválo úplně jiným směrem. Odjela jsem do Londýna, kde jsem studovala hudbu a nikdo mě moc netvaroval, můj styl a výraz nikdo nepřetvářel, takže jsem zůstala autentická.

Jak takové studium hudby vypadá? Co jste se na škole v Londýně učili?

Studovala jsem tam populární hudbu, takže jsem měla výuku komplexní hudební teorie, tzn. noty a zápisy, produkce, kdy jsem se učili základy s programy, v nichž se následně muzika produkuje, songwritingu, což ale samozřejmě nelze objektivně učit a vše se odvíjí od jednotlivých studentů a toho, jak si to přeberou. Nikdo nám v tomto směru neříkal, co je správně a co je naopak špatně. Dále jsme se učili historii populární hudby a music business, jak si správně rozdělovat procenta na písničce, aby vztahy v kapele zůstaly dobré atd., což se člověku opravdu hodí.

Doporučeno
Slovenská zpěvačka Karin Ann v polské televizi vytáhla duhovou vlajku a podpořila LGBT komunitu. Editor dostal vyhazov Slovenská zpěvačka Karin Ann v polské televizi vytáhla duhovou vlajku a podpořila LGBT komunitu. Editor dostal vyhazov 8. srpna 2021 8:42

Je tedy tvůj hudební styl ovlivněný právě studiem v Londýně?

Řekla bych, že ten vliv jsem si začala uvědomovat až zpětně, ale během studia jsem naopak měla rozhozenou rovnováhu, všude bylo mraky lidí, muzikanti na každém rohu a až ve chvíli, kdy jsem se vrátila zpět do Česka, jsem si začala uvědomovat, jak to máme jednoduché, když víme, jak to chodí a zavalilo mě sebevědomí, což je vždy lepší.
 
Co se týče hudebního vlivu, tak do Londýna jsem přijela jako fanynka Amy Winehouse, dokonce jsem bydlela i kousek od čtvrti, kde žila ona, ale Londýn je rockové město, kdežto já jsem více do R'n'B a popu.

Takže kdybys měla žánrově definovat svoji hudbu, tak to bude právě R'n'B mixnuté popem?

Je to tak, toho R'n'B se snažím zbavit, ale vyrostla jsem na tom, a i ve chvíli, kdy napíšu song, který mi jako R'n'B vůbec nepřipadá, tak mi stejně všichni řeknou, že takový je (smích).

Když tam nejsou moje nápady, moje slova, nenapíšu to já, tak k tomu textu prostě nemám vztah a moc mě nebaví

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 102661 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse