Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. srpna 2021 v 16:00
Čas čtení 6:09
Vojtěch Vanda

Když jsem šťastnej a nic mě netrápí, dělám boombap, říká Yann Roses. Dva roky mu nebylo psychicky dobře, smazal asi 10 tracků

Když jsem šťastnej a nic mě netrápí, dělám boombap, říká Yann Roses. Dva roky mu nebylo psychicky dobře, smazal asi 10 tracků
Zdroj: se svolením Yanna Rosese
HUDBA ČESKÝ RAP FRESH RAP
Uložit Uložené

Srpnový Fresh Rap bude zase trochu o něčem jiném.

Bylo tu trochu ticho. Klid po pěšině ale neznamená, že by se nepracovalo. Fresh Rap si dal malou pauzu, ale vrací se ve velkém stylu, což je situace, ve které se nachází i náš interpret za měsíc srpen. Jak se dozvíš z článku, který následuje, přerovský talent Yann Roses je více než připraven na to vrátit se zpátky do playlistů svých fanoušků s novými věcmi.

Cesta byla ale dlouhá. Nechtělo to totiž jen prsteny, granáty a safírovej chain, ale hlavně čas na to se vyrovnat se vším, co se v životě děje. Sám Denis Jan, jak, možná překvapivě, zní křestní jména interpreta, poznal, že čas na to se vrátit zpátky, přichází nyní. A i když možná nepůjde o tak obrovský boom jako v případě songu Safíry a Granáty, který jistě znáš, bude to stát za to.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený 𝖄𝖆𝖓𝖓 𝕽𝖔𝖘𝖊𝖘 🌹 (@yannroses)

Jeho styl je totiž odlišný. Nenaskakuje nutně na vlnu emo trapu, který je dneska prakticky mainstreamem, což je možná i tím, jakým způsobem byl hudebně ovlivňován již od mala. Dvaadvacetiletý student z Přerova, jenž se nyní již tři roky vzdělává v hlavním městě, se, jak už to tak u velkých talentů občas je, k rapu dostal náhodou.

Doporučeno
Top outfity rapperů z Hip Hop žije. Yzomandias, Calin nebo Ektor v Gallery Dept., timberlandu i rolexkách Top outfity rapperů z Hip Hop žije. Yzomandias, Calin nebo Ektor v Gallery Dept., timberlandu i rolexkách 5. července 2024 v 8:00

„Muziku jako takovou jsem objevil asi v jedenácti, kdy jsem začal hrát na akustickou kytaru. Ve čtrnácti jsem si pořídil elektriku a v patnácti jsme s kámoši založili punk-rockovou kapelu, kde jsem zpíval a hrál doprovodnou kytaru,“ popisuje své úplné začátky. O rapovou hudbu zavadil až s občankou v peněžence, do té doby koketoval snad se všemi ostatními žánry.

Expert na Nirvanu

„Prošel jsem si reggae, old school rapem, metalem, rockem, psychadelic rockem, punk/punk-rockem až ke grungei, který mě ze všech hudebních stylů nejvíc ovlivnil. Konkrétně Melvins, Mudhoney a obecně scéna kolem Seattlu v 80. až 90. letech,“ upřesňuje hudební influenc mladý interpret. Ať už to zní jako ohrané klišé, jeho nejoblíbenější kapelou je Nirvana, na kterou je expert.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Přidej se do klubu REFRESHER+
Dočíst článek
Máš již předplatné?
Přihlásit se
Dočíst článek
Poslat sms
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 102020 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Odemknutí přes SMS
Tenhle článek
Poslat sms Jak to funguje?
Všechny články za měsíc
🤩 Pouze 36 Kč navíc
POSLAT SMS Jak to funguje?
Po odemčení získáš
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Např.: Bělení zubů v Dr. Úsmev ZDARMA , Dentální hygiena v Dr. Úsmev ZDARMA nebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobrazit všechny (9)
Domů
Sdílet
Diskuse