Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. července 2021 9:00
Čas čtení 4:50
Vojtěch Vanda

Dřív jsem úplnej svatoušek nebyl, ale můj trestní rejstřík zůstal čistej, tvrdí Esposito z FNL. Illegal money pro mě nejsou výzva

Dřív jsem úplnej svatoušek nebyl, ale můj trestní rejstřík zůstal čistej, tvrdí Esposito z FNL. Illegal money pro mě nejsou výzva
Zdroj: s povolením Esposita
HUDBA FRESH RAP
Uložit Uložené

V červnu to bude ve znamení tří B: Brno, Bohunice a Bubi Flex.

Přitvrdíme. V poslední době jsme ti v rámci seriálu FRESH RAP představovali, tedy možná až na jednoho interpreta, spíše jména s potenciálem ovládnout v dalších letech vyšší příčky popových hitparád. V červnu ale přijde změna – jestli ti víc sedí tvrdá pouliční vlna, kterou momentálně razí rapoví interpreti v Německu a Francii, zbystři.

Brno už dávno není jen Maniak a rychlí kluci; druhé největší město republiky nabízí rozličné styly, proto je důležité věnovat pozornost i jim. Z Bohunic posílá svůj kousek Paříže a Berlína kolektiv FNL, jenž reprezentují Esposito a Efenel.

Doporučeno
Chci vypadat jako postavička z anime, tvrdí Whtevr. Nenazval bych se raperem, baví mě zpívat o blbostech, nejsem depkař Chci vypadat jako postavička z anime, tvrdí Whtevr. Nenazval bych se raperem, baví mě zpívat o blbostech, nejsem depkař 31. května 2021 14:30

Žánr „hudba pro bloky“ asi nikdy nevyjde z módy. Vzpomeňme si, kolikrát jsme již toto sousloví slyšeli ve spojení s trendující hudbou. Své hymny pro paneláky měli na Slovensku, v českých končinách jsme o ní slyšeli hlavně ve spojení s Ostravou. Obvykle to bylo tak, že s jedním kolektivem přišla vlna, která často smetla celou scénu, a pak se to na chvíli uklidnilo. Podobně jako nyní.

Ticho přichází rozčísnout rapová crew z brněnských Bohunic. Název FNL na dresu jejích členů však prý nemá nic společného s druhou fotbalovou ligou v Česku, přestože v jejich textech není o sportovní tematiku nouze. Ostatně blíže o ní a hlavně o své cestě k rapování promluvil její člen Esposito.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Bubi Flex (@esposito_fnl)

„Moje tvorba je charakteristická tvrdým prezentem a energickými sekanými flows,“ uvádí na začátek rodilý Bohuničák. „K rapu mě dovedl broski Efenel a producent JohanGotSauce, což se později ukázalo jako docela prozíravý, a já jsem jim do smrti zavázán. A když říkám do smrti, myslím opravdu do smrti. Říkám to jen proto, že čeští rapeři hodně často zapomínají, když pro ně někdo něco udělal,“ upozorňuje na nelichotivý fakt.

Doporučeno
Rappeři, rapperky a producenti, kteří byli v roce 2023 nejvíc fresh. Poznáš všechny? Rappeři, rapperky a producenti, kteří byli v roce 2023 nejvíc fresh. Poznáš všechny? 31. prosince 2023 15:00

„FNL vzniklo ze slova Francl, park v naší čtvrti, kde jsme chodili fellit. Zone symbolizuje oblast,“ pokračuje. „Z FNL následně vznikl nick Efenel. Má to skvělý podtext a hloubku, hlavně pro naši crew. Zažili jsme tam toho fakt hodně, srdeční záležitost,“ popisuje umělec.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 100090 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse