Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. března 2021 14:31
Čas čtení 3:46
Vojtěch Vanda

Dva roky jsem měl psycho vztah, tak jsem vypsal bolest do tracků. AMK je nová hvězda, co to dotáhla až do Universal Music

Dva roky jsem měl psycho vztah, tak jsem vypsal bolest do tracků. AMK je nová hvězda, co to dotáhla až do Universal Music
Zdroj: se svolením Alexe Mikuleckého
HUDBA ČESKO FRESH RAP
Uložit Uložené

Se seriálem FRESH RAP se vracíme do Čech. Konkrétně do Sudet, odkud pochází náš březnový talent.

Není měsíc, v němž bychom neobjevili novou zajímavou hudbu. V poslední době jsme opravdu rádi, že nemusíme ani moc hloubat v playlistech, abychom vytáhli na povrch fresh novinku z českého rapového prostředí. Kdo náš pravidelný seriál FRESH RAP sleduje, asi tušil, že jednou dojde i na interpreta, kterého vám v březnu představíme. 

Zamířili jsme na západ Čech, přestože má tento raper mnoho společného s hlavním městem. Zde, konkrétně v Lounech, žije mladý talent, jehož single BYE BYE ještě nedávno okupoval nejeden tiktokový příspěvek. Říká si AMK.

Doporučeno
Od freestyle battlu k velkému labelu. True Gabe absolvoval eminemovskou cestu ke slávě po česku Od freestyle battlu k velkému labelu. True Gabe absolvoval eminemovskou cestu ke slávě po česku 13. února 2021 14:20

Devatenáctiletý Alex Mikulecký alias AMK je původem Pražan, ale již pět let žije v západočeském maloměstě Louny, které byly doposud známé hlavně produkcí vysoce kvalitního chmele nebo jako rodiště Vrchlického. V jeho katastru se ale začal rodit další rapový příběh, který by mohl mít, jak se zdá, velkou budoucnost.

Kdo ví, může se stát, že to nebudou jediné záležitosti, díky kterým budou Louny známé. A vůbec, mluvíme-li o rapu a Sudetech, něco musí viset ve vzduchu, protože tato oblast v poslední době chrlí jeden talent za druhým.

AMK totiž nejevil o rap extra velký zájem až do té doby, dokud se sem nepřestěhoval. Prostě jej napadlo, že to zkusí, což byl nápad za všechny peníze.

 „Ten zlom pravděpodobně přišel na Silvestra  v roce 2016, kdy mě kamarád vyzval na freestyle battle. Battle jsem vyhrál a popravdě jsem ani sám nevěděl, jak se mi to povedlo. Kamarádi mi řekli, že to bylo fakt dobrý, a že bych měl něco nahrát. Tak jsem si koupil první mic a začal něco zkoušet,“ říká pro REFRESHER. Jak vidno, kamarádi poradili správně.

AMK Alex Mikulecký rap česko
Zdroj: se svolením Alexe Mikuleckého
Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 95585 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse