Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. září 2021 11:08
Čas čtení 0:53
Kamila Šebestová

Pes mu při pádu Dvojčat zachránil život. Nevidomý muž mluví o tom, jak se mu podařilo 11. září uniknout smrti

Pes mu při pádu Dvojčat zachránil život. Nevidomý muž mluví o tom, jak se mu podařilo 11. září uniknout smrti
Zdroj: Unsplash/Eric Ward/na voľné použitie (ilustračná fotografia)
NEWS
Uložit Uložené

„Neměli jsme tušení, co se děje,“ říká Michael Hingson o pádu Dvojčat.

Dnes uplynulo 20 let od pádu amerických Dvojčat. Datum 11. září se stalo známým symbolem tragédie. Teroristický útok Al-Káidy si vyžádal 2 977 obětí.

Smrti však unikl nevidomý muž Michael Hingson. Zachránil ho vodící pes, který mu pomohl najít únikový východ z budovy. Pomohlo mu také to, že schodiště znal zpaměti. S pejskem Roselle musel sejít 78 pater. To, že se soustředil na detaily, mu tehdy zachránilo život.

Doporučeno
Natočil útok na Dvojčata, z nahrávky zbohatl. Dnes by Pavel Hlava spíše utíkal, než natáčel Natočil útok na Dvojčata, z nahrávky zbohatl. Dnes by Pavel Hlava spíše utíkal, než natáčel 11. září 2023 10:00

„Rád se soustředím na detaily. Informace jsou pro mě důležité,“ řekl Michael Hingson v interview pro NowThis. Ve stavu pohotovosti mu tento přístup pomohl. Ztráta zraku ho totiž naučila přemýšlet logicky a orientovat se v prostoru navzdory překážkám.

Domů
Sdílet
Diskuse