Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. září 2021 15:21
Čas čtení 0:28
Kamila Šebestová

Papež František rozdal italským vězňům během veder 15 000 zmrzlin

Papež František rozdal italským vězňům během veder 15 000 zmrzlin
Zdroj: TASR/AP
NEWS PAPEŽ FRANTIŠEK
Uložit Uložené

Vlnu veder, která se nyní šíří Itálií, nazývají i Lucifer.

Papež František se rozhodl potěšit trestance v italských věznicích Regina Coeli a Rebibbia. Během vlny veder s názvem Lucifer jim prostřednictvím polského kardinála rozdal 15 tisíc zmrzlin. Vězňům kromě darování zmrzliny i požehnal.

Doporučeno
Papež František: bývalý vyhazovač a fanoušek Pána prstenů. Těchto 10 věcí jsi o něm nejspíš nevěděl Papež František: bývalý vyhazovač a fanoušek Pána prstenů. Těchto 10 věcí jsi o něm nejspíš nevěděl 11. září 2021 12:30

Vlna veder se šířila zejména Sicílií, Kalábrii a Apulií, kde způsobuje i požáry. Původem pochází z Afriky, ale dostává se i do zemí v Evropě. Papež František tedy proti Luciferovi bojuje zmrzlinou. Tento krok je podle portálu esquiremag v souladu s jeho filozofií o tom, že člověka mají v životě těšit malé radosti.

Papež František je tento týden na cestách. Zítra přilétá na Slovensko, kde ho čeká bohatý program. Kromě setkání s vládními představiteli zavítá i na sídliště Luník 9. Odjet by měl ve středu 15. září.

Domů
Sdílet
Diskuse