Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. září 2021 10:17
Čas čtení 0:55
Richard Bonde

Kalifornie chystá zákon proti „stealthingu“. Ten bude trestat muže, kteří si bez dovolení partnerky sundají během sexu kondom

Kalifornie chystá zákon proti „stealthingu“. Ten bude trestat muže, kteří si bez dovolení partnerky sundají během sexu kondom
Zdroj: Pexels/cottonbro/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Zákon původně navrhla studentka práva.

Kalifornští poslanci v úterý schválili zákon, který umožní partnerkám mužů, kteří si během sexu stáhnou kondom, aby je žalovaly.

Žena si myslí, že kondom je nasazen, ale muž si ho dal potají dolů. Podle Alexandry Brodsky, studentky univerzity Yale, však nejde jen o podvádění, ale o formu znásilnění, informuje portál Buzzfeed News.

Doporučeno
Moje výbava stála více než 200 tisíc korun. S ženou upřednostňujeme asexuální pony play, říká kůň Porthos Black Pearls (Rozhovor) Moje výbava stála více než 200 tisíc korun. S ženou upřednostňujeme asexuální pony play, říká kůň Porthos Black Pearls (Rozhovor) 8. září 2021 11:30

Když v roce 2017 studentka tento čin popsala, neočekávala, že se jím bude v září 2021 zabývat kalifornská zákonodárná moc. Tamní orgány totiž v úterý rozhodly, že „stealthing“, tedy technika zneužívající nepozornosti ženy při pohlavním styku, by mohl být trestán.

„Dokument jsem napsala v třetím ročníku právnické školy a nikdy se mi ani nesnilo, že by někdy jakkoli ovlivnil některý zákon,“ řekla pro portál 31letá Brodsky. Ta se dnes věnuje právu jako povolání na plný úvazek.

Domů
Sdílet
Diskuse