Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. září 2021 19:38
Čas čtení 0:39
Ondřej Jarůšek

ANO první, ČSSD mimo Sněmovnu. Podívej se na nový volební model

ANO první, ČSSD mimo Sněmovnu. Podívej se na nový volební model
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS VOLBY DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY 2021
Uložit Uložené

Česká televize zveřejnila nový průzkum.

Společnost Data Collect pro Českou televizi vypracovala nový předvolební průzkum, ze kterého vyplývá, že pokud by se nyní konaly volby do Poslanecké sněmovny, vyhrálo by hnutí ANO.

V novém průzkumu, který ukazuje vyrovnanější výsledky než poslední průzkum agentury STEM, by Babišovo ANO volilo 25 procent lidí. Druhé místo obsadila koalice SPOLU s 22 procenty, za níž následuje koalice Pirátů a STAN s 21 procenty.

Dalšími subjekty, které by se dostaly do Sněmovny, jsou SPD (9 procent) a KSČM (5,5 procenta). Mimo Sněmovnu by zůstala vládní ČSSD (4 procenta), která na potřebných 5 procent nedosahovala ani v posledních průzkumech. Mimo by zůstala i Přísaha nebo Trikolóra.

Průzkumu společnosti Data Collect se mezi 30. srpnem a 8. zářím zúčastnilo 876 respondentů, statistická chyba činí jeden až 3,1 procentního bodu.

V neděli byl zveřejněn také průzkum agentury STEM, ve kterém hnutí ANO získalo přes 32 procent hlasů. Druhé místo obsadilo SPOLU (20 procent) a na třetím místě skončili Piráti a STAN (18 procent).

Domů
Sdílet
Diskuse