Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. září 2021 20:02
Čas čtení 0:54
Radim Šlechta

Vietnamský Tarzan zemřel. Prohrál boj s rakovinou jater

Vietnamský Tarzan zemřel. Prohrál boj s rakovinou jater
Zdroj: Unsplash/Chris Abney/volně k užití (ilustrační obrázek)
NEWS
Uložit Uložené

Ho Vang Lang žil v džungli přes 40 let.

Ho Vang Lang, přezdívaný Vietnamský Tarzan, který žil 40 let v džungli, kam utekl se svým otcem před americkými vojáky, zemřel. Prohrál boj s rakovinou jater. Z džungle do civilizace se tento Tarzan vrátil až v roce 2013. Od té doby se jeho zdravotní stav zhoršoval. O jeho smrti informoval server iDnes.cz.

Vietnamec Ho Vang Lang podlehl nemoci v pondělí. Před tím žil až do roku 2013 v divočině velmi přírodním způsobem života. Utekl tam se společně se svým otcem v údobí války ve Vietnamu v sedmdesátých letech.

„Oba muži navázali kontakt s civilizací teprve v roce 2013. K rozhodnutí opustit nadobro divočinu je přimělo až zranění Langova otce,“ popsal jejich život jeden ze členů týmu, který je hledal. Oba si v tu dobu mysleli, že válka stále zuří.

Otec a syn žili v chatrči, kterou si sami vybudovali, stravovali se nejspíš primárně ovocem a kukuřicí, kterou si později začali pěstovat na vlastním políčku. Objevili je až vesničané, kteří zaurgovali úřady. Pátrací tým pak oba divně se chovající muže objevil po pěti hodinách. 

Lang se do své chatrče později vrátil s dobrodruhem Alvare Cerezem, který o něm napsal knihu a velmi se s ním sblížil. Podle Alvara žil Tarzan úžasný život. „Vaz mu ovšem srazil až život zpět v civilizaci,“ řekl Alvaro. „Jeho život se od základu změnil ve chvíli, když začal jíst tepelně připravené pokrmy a pít alkohol,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse