Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. září 2021 7:34
Čas čtení 1:15
Dominik Vetrák

Christopher Nolan po 20 letech končí s Warner Bros. Nový film o atomové bombě natočí pro Universal Studios

Christopher Nolan po 20 letech končí s Warner Bros. Nový film o atomové bombě natočí pro Universal Studios
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Nolanovy novinka se zaměří na Roberta Oppenheimera a vznik první atomové bomby.

Deadline informuje, že Christopher Nolan začne v roce 2022 natáčet biografický film o J. Robertu Oppenheimerovi. Ten je jedním z lidí, kteří se nazývají „otci atomových bomb“. Velel projektu Manhattan, když se jim během 2. světové války podařilo vytvořit první atomové bomby. Nic dalšího o snímku nevíme. Tedy kromě toho, že v něm možná bude hrát Cillian Murphy. 

Nolan má zřejmě hotový minimálně nástřel scénáře, protože ho podle Deadline četlo několik hollywoodských studií, s nimiž Nolan jednal o natočení snímku. Nakonec vyhrálo Universal Studios.

To je nevšední, protože Nolan naposledy natočil film s jiným studiem ne s Warner Bros. před 21 lety a jmenoval se Memento. U The Prestige a Interstellaru měly slovo Disney a Paramount Pictures, ale Nolan na nich pracoval i s Warner Bros. Jejich vztah se však velmi zhoršil ve chvíli, kdy se Warner Bros. rozhodlo vydávat filmy na HBO Max ve stejný den jako v kinech.

Nolan je jedním z velkých zastánců kin a celkové kinokultury a technologií. Možnost stáhnout či pustit si kinofilm ve stejný den, kdy by ho diváci mohli vidět v kinech, ho naštvala (podobně se naštval i Dennis Villeneuve, který stále nedokáže strávit, že Duna bude na HBO Max). Streamovací platformu HBO Max dokonce nazval nejhorší na světě.

„Je to neuvěřitelné. Zejména způsob, jakým to udělali. Je kolem taková kontroverze, protože to nikomu neřekli. V roce 2021 vydávají filmy nejlepších filmařů a herců na světě, kteří v mnoha případech pracovali na těchto projektech celé roky a mají k nim citové pouto. Jsou to filmy, které patří do kin. Mají být dostupné nejširšímu možnému publiku. A nyní je využívají na zakrytí ztrát v rámci lákadel pro svou streamovací platformu, a to bez jakékoliv konzultace. Takže je tam hodně kontroverze. Je to velmi, velmi, velmi, velmi chaotické. Takto se k filmařům a hvězdám, které těmto projektem věnovaly opravdu mnoho, jednoduše nechováte,“ řekl Nolan v rozhovoru pro ET Online.

Domů
Sdílet
Diskuse