Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
17. září 2021 14:37
Čas čtení 0:58
Daniel Mikolášik

Křesťané mají prvního transgender biskupa. Jde o nebinární osobu

Křesťané mají prvního transgender biskupa. Jde o nebinární osobu
Zdroj: Grace Cathedral
NEWS LGBTQ+ LIDÉ
Uložit Uložené

„Jaké krásné časy pro církev,“ řekl na margo zvolení transgender biskupa jeden z farářů.

Luteránská církev ve Spojených státech má svého prvního transgender biskupa. Křesťanský reverend Megan Rohrer se identifikují jako nebinární osoba. Oslovovat se nechávají jako „oni“, informuje deník San Francisco Chronicle.

Reverendovo jmenování, kde je zvolili na šestileté biskupské období, se konala v evangelické katedrále Grace v San Francisku a zúčastnilo se jí 65 biskupů a více než 150 pastorů. Rohrer povedou synod Sierra Pacific v Sacramentu, do které patří téměř 200 kongregací v Kalifornii a Nevadě.

„Neexistuje tělo, nikdo, kdo by nebyl vítán v takové církvi, které by nebylo vítané v Božím společenství, které by nebylo naprostou a věrnou součástí církve,“ řekl biskup po obřadu. „Je množství míst, kde v dnešní době transrodoví lidé zažívají násilí. Jsou to místa, kde je mnoho lidí, kteří si myslí, že je víra nutí rozdělovat se a vzdalovat se,“ dodali Rohrer.

„Přijímám tuto roli, protože rozmanitá komunita luteránů v severní Kalifornii a Nevadě, modlíce se a přemýšlejíc, rozhodla, že udělá historický krok. Mé jmenování bude oslavovat vše, co je možné, když věříme v to, že nás Bůh posouvá dopředu,“ řekli nově zvolený biskup v prohlášení po instalačním ceremoniálu.

Doporučeno
Intersex lidé nespadají do kategorií muž/žena. Pro společnost jsou neviditelní, přestože se jich rodí podobně jako zrzavých lidí Intersex lidé nespadají do kategorií muž/žena. Pro společnost jsou neviditelní, přestože se jich rodí podobně jako zrzavých lidí 17. dubna 2024 14:00

„Jsem téměř bez slov. Všichni jsme vyrůstali v dobách, kdy církev říkala ne, a nyní máme biskupy, kteří jsou LGBTQ. Jaké krásné časy pro církev!“ vyjádřil se na margo Rohrerova jmenování farář Noah Hepler.

Během dvouhodinové bohoslužby zazněly poselství, modlitby, křesťanské písně a čtení pasáží z Bible, které vybrali Rohrer. Jmenovací ceremoniál vedla předsedající biskupka luteránské americké církve Elizabeth Eaton.

Domů
Sdílet
Diskuse