Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článok je PR správa spoločnosti Futurino.
24. září 2021 16:03
Čas čtení 2:34
Sponzorovaný obsah

12 tipů pro pohodlné i eco-friendly spodní prádlo na sport

MÓDA
Uložit Uložené

Jak si vybrat správné spodní prádlo?

Většina z nás vybírá spodní prádlo nejen s ohledem na jeho zajímavý design či kvalitu, ale rozhodujícím faktorem je také pohodlí. V poslední době se stále více lidí zajímá také o podmínky, ve kterých bylo prádlo vyrobeno. Ať už hledáš spodní prádlo pro běžné nošení nebo vybíráš funkční spodní prádlo pro své fyzické aktivity, ber ohled na vícero faktorů.

Spodné prádlo
Zdroj: Alena Mozhjer / Shutterstock.com

Módní průmysl v hledáčku 

Módní průmysl je jedním z nejvíce sledovaných odvětví a bohužel patří také mezi ty vysoce chemizované. Při výrobě materiálu se spotřebuje až 9 miliard kilogramů chemikálií – cca 2 000 druhů, přičemž jen 16 z nich je klasifikováno jako zdraví neškodných.

Spodné prádlo
Zdroj: Trenýrkárna

Stále více lidí se zajímá o dopad na životní prostředí. Zajímají se o udržitelnost a snaží se vydat co možná nejšetrnější cestou. Proto se do popředí dostává eco-friendly spodní prádlo. Férová móda, která spojuje šetrnost, pohodlí a pěkný design.

Spodné prádlo
Zdroj: Trenýrkárna

12 tipů pro eco-friendly spodní prádlo

Pokud jsi podlehl pohybu, pak určitě víš, co by mělo splňovat spodní prádlo na sport. Máš přehled o tom, že musí sedět, musí být prodyšné. A pokud bude pocházet z férových podmínek, čistého prostředí a bude vyrobeno z přírodních materiálů, bude to příjemná třešnička na dortu.

  1. Slovní spojení eco-friendly se v dnešní době řeší stále více. A to nejen v celkovém přístupu k životu, ale právě stále častěji také v módě. Eco-friendly spodní prádlo z přírodních materiálů je nezávadné, ekologické, bezpečné.
  2. Stále více značek se snaží vyrábět spodní prádlo v duchu férové módy. Zároveň myslí i na potřeby sportovců, kteří se chtějí cítit pohodlně a jednoduše dobře. Například Calvin Klein spodní prádlo splňuje jak eco-friendly podmínky, tak i mnohdy vysoké nároky na kvalitu střihu a pohodlí při sportování.
  3. Chceš-li pro sebe kvalitu, nenakupuj spodní prádlo někde na tržnicích. Ekologické prádlo je sice finančně nákladnější záležitost, ale nikdo netvrdí, že změna musí proběhnout ze dne na den. Sleduj akce a slevy na spodní prádlo, nenech si ujít výprodeje a jednotlivé kousky klidně přikupuj postupně. Finančně tak nezatížíš svůj rozpočet.
  4. Zatímco ženy dávají přednost světlejším odstínům, muži preferují spíše tmavší nské spodní prádlo. I oni by však měli raději sáhnout po světlejším prádle. Má to jednoduché vysvětlení: tmavé a barevné prádlo může neustále uvolňovat nestálé barvy a tím vyvolávat alergické reakce. Světlé spodní prádlo je zároveň univerzální a hodí se prakticky pod jakýkoli outfit. Spojíš tak příjemné s užitečným.
  5. Vyhýbej se potisku na prádle. I když se ti možná zalíbila vtipná dámská tanga mající zajímavý obrázek, nebo ti padly do oka legrační boxerky, v zájmu ekologie a zdraví dej přednost jednoduchému designu.
  6. Nejen spodní prádlo na běžné nošení nebo spodní prádlo na turistiku, ale i spodní prádlo na sport jako takový před použitím vždy vyper.
  7. Pokud jde o materiál, vybírej prádlo vyrobené z funkčního materiálu. Oblíbené je především bambusové vlákno nebo merino vlna. Ta je příjemná na dotek, krásně měkká a jemná. Na těle dobře sedí a neodře ani velmi citlivou pokožku.
  8. Když investuješ do kvalitního prádla pro sport, určitě chceš, aby vydrželo co možná nejdéle. Proto je potřeba ctít konkrétní produkt a sledovat štítky. Jinou péči si vyžaduje dámské spodní prádlo a úplně něco jiného potřebují třeba outdoorové kalhoty.
  9. Ženy jistě ocení podprsenky s širšími ramínky. Pořídit se dá dámské spodní prádlo komplety obsahující sportovní podprsenku s širšími ramínky, u které nehrozí, že se bude zařezávat nebo se časem natolik povolí, že už nedokáže zajistit oporu pro ženská ňadra.
  10. I sportovní spodní prádlo může myslet na to, že chceš vypadat dobře. Bezešvé kousky se postarají o to, že nebudou vidět ani pod hodně těsným oblečením.
  11. Muži preferující boxerky se mohou rozhodnout, jestli dají přednost boxerkám s delší nebo kratší nohavičkou. Obě varianty se dnes dají sehnat v eco-friendly provedení, stačí se tedy jen rozhodnout, co je pro tebe pohodlnější. Důležité je, aby se nohavice nerolovaly.
  12. Pro sport nejsou zakázané ani trenýrky. Jsou prodyšné, ale nepřilnou k tělu, proto pozor na to, na jaký sport je vybíráš.
Domů
Sdílet
Diskuse