Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. října 2021 18:31
Čas čtení 1:36
Tímea Krauszová

Britská královna utrácí miliony za právníky svého syna. Ten čelí obvinění ze sexuálního zneužívání 17leté dívky

Britská královna utrácí miliony za právníky svého syna. Ten čelí obvinění ze sexuálního zneužívání 17leté dívky
Zdroj: Wikimedia/Thorne1983/volně k užití
NEWS VELKÁ BRITÁNIE
Uložit Uložené

V soudním sporu má vévoda k dispozici výborné právníky, ale protože sám prakticky nemá žádný majetek, platí je královna.

Princ Andrew, vévoda z Yorku, čelí sexuálnímu skandálu. Ze tří případů znásilnění ho obvinila dnes už 38letá Virginia Roberts Giuffre, která žádá odškodné i pokutu. K znásilnění podle jejích slov došlo, když jí bylo pouhých 17 let.

V soudním sporu má vévoda k dispozici výborné právníky, ale protože sám prakticky nemá žádný majetek, platí je královna. Nejde o malou částku. Vzhledem k tomu, jak dlouho běžně takové případy trvají, to podle zjištění a výpočtů Telegraphu může stát miliony liber.

Tisíce za hodinu

Prince Andrewa zastupují dva právníci z losangeleské právnické firmy Lavley Singer. Jde o prestižní firmu, která je známá tím, že pomáhá celebritám „odstranit problémy“. Kariérně starší z dvojice právníků si podle zjištění Telegraphu říká dva tisíce liber za hodinu práce a jeho sice kariérní mladší, ale nadaná kolegyně, má zřejmě také astronomickou odměnu. Tyto peníze přitom jdou z královské kasy.

Domů
Sdílet
Diskuse