Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. října 2021 15:15
Čas čtení 0:50
Radim Šlechta

Předseda Senátu Vystrčil podá oficiální žádost o prognózu vývoje zdravotního stavu prezidenta Zemana

Předseda Senátu Vystrčil podá oficiální žádost o prognózu vývoje zdravotního stavu prezidenta Zemana
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák/Martin Baumann
NEWS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Miloš Vystrčil se obává, že prezident není způsobilý k výkonu své funkce.

Předseda Senátu České republiky Miloš Vystrčil žádá Hrad o prognózu vývoje zdravotního stavu prezidenta republiky Miloše Zemana. Chce vědět, zda je prezident způsobilý, aby vykonával svou funkci. Horní komora parlamentu o tom informovala na svých stránkách. 

Organizační výbor Senátu se sešel, aby projednal postup horní komory parlamentu v přístupu získání informací o způsobilosti prezidenta republiky vykonávat svou funkci. Předseda horní komory Miloš Vystrčil se obává, že prezident nebude způsobilý svou funkci vykonávat.

„Máme obavu, zda současný zdravotní stav umožňuje prezidentu republiky vykonávat svůj úřad. Tuto rámcovou informaci, která umožní zachovat patřičný respekt a citlivost vůči panu prezidentovi a jeho rodině, očekáváme od Kanceláře prezidenta republiky. Ta v tomto ohledu dosud nekonala dostatečně, proto ji dotazujeme,“ říká Miloš Vystrčil.

Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček v pondělí pro rádio Proglas řekl, že prezidentovi hospitalizace ve výkonu funkce nikterak nebrání. 

Prezidenta Miloše Zemana v neděli po jednání s Andrejem Babišem převezla sanitka do Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích. Lékaři znají jeho diagnózu, s médii se o ni však nepodělili. Podle nejnovějších informací se lékařům podařilo prezidenta stabilizovat, v nemocnici ale může zůstat i několik týdnů.

Domů
Sdílet
Diskuse