Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. října 2021 18:16
Čas čtení 0:59
Radim Šlechta

Donald Trump mladší přirovnal současné Spojené státy k socialistickému Československu

Donald Trump mladší přirovnal současné Spojené státy k socialistickému Československu
Zdroj: Flickr/Gage Skidmore/volně k užití
NEWS DONALD TRUMP
Uložit Uložené

Reagoval tak na zvyšující se ceny potravin a pohonných hmot.

Donald Trump mladší, syn bývalého prezidenta Spojených států, kritizoval současnou ekonomickou situaci v Americe. Cenovou nedostupnost potravin přirovnal v rozhovoru pro Newsmax k bývalému socialistickému Československu. Informoval o tom deník The Independent. 

Doporučeno
Policie začala vyšetřovat okolí Miloše Zemana. Prověřuje padělání podpisu či neposkytnutí pomoci Policie začala vyšetřovat okolí Miloše Zemana. Prověřuje padělání podpisu či neposkytnutí pomoci 27. října 2021 16:23

„Čekal jsem v dlouhých frontách na chléb,“ vzpomíná Donald Trump mladší na své dětské návštěvy socialistického Československa. V rozhovoru vzpomínal na prázdné regály, které na návštěvě prarodičů ze strany své matky Ivany vídal. Do Československa prý tou dobou jezdil každé léto na šest až osm týdnů. Podobnou situaci, kterou v 80. letech vídal zde, prý vnímá i ve Spojených státech současnosti. 

Touto analogií syn bývalého prezidenta reaguje na to, že napříč USA rostou spotřebitelské ceny zboží. Den díkuvzdání má být nejdražší v historii právě kvůli rostoucím cenám potravin a pohonných hmot. 

Domů
Sdílet
Diskuse