Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti FixServis.
17. listopadu 2021 8:00
Čas čtení 2:08
Sponzorovaný obsah

Slabá baterie na chytrém telefonu Xiaomi? Poradíme vám, co dělat

TECH
Uložit Uložené

Na to, proč se rychle vybíjí baterie Xiaomi, jsme se ptali expertů z FixShop.cz.

Postupný pokles kapacity baterie je u chytrých telefonů běžný jev. Po několika měsících či letech používání musíte baterku nabíjet stále častěji, až dospějete do stádia, že se nevyhnete výměně za novou. Jak ale určit, zda baterie Xiaomi ještě vydrží, nebo je na konci životnosti?

Na to, proč se rychle vybíjí baterie Xiaomi, jsme se ptali expertů z FixShop.cz. Ti nám potvrdili, že pokles kapacity nemusí být jediným důvodem. Mnozí uživatelé mají na svém chytrém telefonu neustále zapnuty internetové či lokalizační služby. Ty významným způsobem přispívají k intenzivnějšímu vybíjení.

Své dělají i aplikace. Ty jsou považovány za největšího „žrouta“ baterie. A to nejen když je přímo používáte, ale také v případě, že běží na pozadí. Na tento problém přitom existuje jednoduché řešení - když danou appku už nepotřebujete, jednoduše ji vymažte z otevřených karet.

FixServis, mobil, xiaomi
Zdroj: Unsplash

Baterie Xiaomi a kontrola jejího zdraví

To, v jakém stavu je baterie, si můžete zkontrolovat přímo přes váš chytrý telefon. Postup je následující. Otevřete si aplikaci telefonu a do pole, kam píšete telefonní číslo, zadejte tento kód - *#*#6485#*#*. Následně se vám automaticky otevře speciální menu baterie, ve kterém uvidíte změť různých kódů.

Nejjasnější informaci naleznete vedle kódu MB_06. Pokud je baterie v dobrém stavu, naleznete zde text „Good“. Pokud vás stav baterie zajímá podrobněji, zaměřte se na číselné hodnoty vedle kódů MF_05 a MF_06. Vedle prvního jmenovaného je zobrazena aktuální kapacita baterky, vedle druhého kapacita nové baterie.

Stačí jednoduchý matematický výpočet, vydělení hodnoty MF_05 hodnotou MF_06 a po vynásobení výsledku číslem 100 získáte údaj o zdraví baterie v procentech. Pokud vám vyjde číslo nižší než 80, znamená to, že baterku bude nutno vyměnit.

U nových modelů je postup jednodušší

Pokud vlastníte Redmi Note 10, Mi 11 nebo Redmi K40, stav baterie si umíte zkontrolovat i přes nastavení. Stačí si otevřít menu „Úspora energie a baterie“ a následně kliknout na možnost „Baterie“. Tam najdete přesnou informaci o tom, jaká je životaschopnost baterky a zda ji už náhodou není třeba vyměnit za novou.

Systém je navíc nastaven tak, že v případě poklesu kapacity baterie pod kritickou hodnotu vás automaticky upozorní na nutnost výměny.

fixservis, xiaomi
Zdroj: Unsplash

Proč se rychle vybíjí baterie Xiaomi? Možná ji špatně nabíjíte!

Životnost baterie se odvíjí zejména od způsobu jejího používání. Jak nám řekli odborníci z FixServis, lithium-iontovým bateriím v chytrých telefonech nejvíce prospívají teploty od 10 do 30 stupňů Celsia. Pokud svůj chytrý telefon dlouhodobě vystavujete extrémně vysokým nebo nízkým teplotám, kapacita a životnost baterky bude klesat rychleji.

Podstatnou roli hraje i samotné nabíjení. Používáte svůj chytrý telefon Xiaomi tak, že jej vždy nabijete na 100 % a na nabíječku jej připojujete až tehdy, když úroveň nabití klesne pod 20 či 10 %? Takový přístup baterii škodí a ta následně mnohem rychleji degraduje.

V ideálním případě byste úroveň nabití svého mobilního telefonu měli neustále držet v rozmezí 40–80 %. Tehdy je degradace nejpomalejší a pokles kapacity baterky není tak intenzivní.

xiaomi, fixservis
Zdroj: Unsplash/Sebastian Bednarek

Výměna baterie Xiaomi – jak pomůže FixShop.cz?

Ať už svůj smartphone používáte jakkoli, jednoho dne se výměně baterie za novou nevyhnete. Pokud máte alespoň základní manuální dovednosti a pár potřebných nástrojů, baterii si umíte vyměnit i sami. Z webu FixShop.cz si jednoduše objednáte novou originální baterku, kterou si necháte doručit k sobě domů. Při výměně můžete použít přehledné návody vytvořené přímo experty z FixShop.cz, díky kterým budete znát přesný postup.

Domů
Sdílet
Diskuse