Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2021 12:31
Čas čtení 1:11
Tereza Šnajdrová

Nepřirovnávejte pandemii koronaviru k holocaustu, vyzývá předseda Pražské židovské obce

Nepřirovnávejte pandemii koronaviru k holocaustu, vyzývá předseda Pražské židovské obce
Zdroj: Židovská obec v Praze
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Na sociálních sítích tak reagoval na dotaz týkající se nařízení, která omezují neočkované.

Někteří neočkovaní odmítají respektovat vládou nařízené restrikce a obviňují ji, že je diskriminuje. V podobném duchu se nesl i dotaz, který na sociálních sítích obdržel předseda pražské židovské obce František Bányai. Tazatel v něm přirovnává koronavirová nařízení k protektorátu a ptá se, zda bychom se neměli ponaučit z historie. „Prosím nesrovnávejte holocaust s ničím, co Vás kdy může v civilizované Evropě potkat,vzkázal mu Bányai.

Doporučeno
Miloš Zeman navzdory nákaze jmenuje Petra Fialu premiérem už v neděli. Vrátí se na zámek v Lánech Miloš Zeman navzdory nákaze jmenuje Petra Fialu premiérem už v neděli. Vrátí se na zámek v Lánech 26. listopadu 2021 11:23

Zajímalo by mě, jak vnímá židovská obec aktuální situaci ohledně Covidu? Současná nařízení, která diskriminují neočkované, mohou připomínat nařízení v období protektorátu, kdy byli perzekuování židé. Je tato podobnost čistě náhodná, nebo se máme poučit z historie a má nám začít blikat červené světlo před očima, že něco není v pořádku? Zajímal by mě váš názor, protože shodných nařízení je několik a nejsem se jistý, jestli to jimi skončí nebo to skončí obdobně jak v r.1942-5.“ Tak zní nejapný dotaz, který přišel předsedovi pražské židovské obce Františkovi Bányaiovi.

Domů
Sdílet
Diskuse