Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2021 11:23
Čas čtení 1:03
Tereza Šnajdrová

Miloš Zeman navzdory nákaze jmenuje Petra Fialu premiérem už v neděli. Vrátí se na zámek v Lánech

Miloš Zeman navzdory nákaze jmenuje Petra Fialu premiérem už v neděli. Vrátí se na zámek v Lánech
Zdroj: Kancelář prezidenta republiky
NEWS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Původně mělo k jmenování dojít již dnes odpoledne, ale prezident byl pozitivně testován na koronavirus.

Miloš Zeman se ve čtvrtek vrátil po více než měsíci a půl z Ústřední vojenské nemocnice zpět na zámek do Lán. Neuběhlo ani pár hodin a hlava státu byla pozitivně testována na koronavirus, pročež musela být opět hospitalizována. Dnes měl přitom prezident jmenovat Petra Fialu (ODS) novým premiérem.

Prezidentův tiskový mluvčí Jiří Ovčáček jen před pár okamžiky uvedl, že jmenování proběhne, a to již tuto neděli 28. listopadu na zámku v Lánech.

Doporučeno
Miloš Zeman se nakazil koronavirem od zaměstnankyně prezidentské kanceláře. Příznaky nemá a léčba je preventivní, zní z ÚVN Miloš Zeman se nakazil koronavirem od zaměstnankyně prezidentské kanceláře. Příznaky nemá a léčba je preventivní, zní z ÚVN 26. listopadu 2021 9:30

Prezident Miloš Zeman byl ve čtvrtek po převozu do Lán pozitivně testován na koronavirus a jen po pár hodinách od propuštění se tak musel vrátit do Ústřední vojenské nemocnice. Podle tamních lékařů je Zeman bezpříznakový a preventivně mu byla nasazena léčba monoklonálními protilátkami.

Domů
Sdílet
Diskuse