Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. listopadu 2021 15:55
Čas čtení 1:03
Viktor Kniš TASR

V Rakousku protestovalo 40 tisíc lidí, nechtějí povinné očkování ani lockdown

V Rakousku protestovalo 40 tisíc lidí, nechtějí povinné očkování ani lockdown
Zdroj: TASR/AP
NEWS
Uložit Uložené

Další týden, další demonstrace. Roušku nebo respirátor měla jen asi třetina zúčastněných.

Přibližně 40 tisíc lidí vyšlo v sobotu do ulic několika rakouských měst, aby vyjádřili nespokojenost s pandemickými opatřeními a plány na zavedení povinného očkování proti onemocnění COVID-19. Informovala o tom agentura DPA.


Největší shromáždění se konalo ve městě Graz ve spolkové zemi Štýrsko. Dvě různé demonstrace se tam spojily do jedné, píše na své webové stránce deník Kurier.

Třetina účastníků měla respirátor

Policie odpoledne uvedla, že se na nich mohlo být celkem až 30 tisíc lidí. Shromáždění a následný pochod ulicemi města měly podle policie klidný průběh.


Ve městě Klagenfurt v Korutanech na jihu Rakouska se podle odhadů policie shromáždilo pět až šest tisíc lidí, kteří protestovali zejména proti povinnému očkování. Povinné respirátory typu FFP2 měla přibližně jedna třetina z účastníků.


Ve městě Sankt Pölten v Dolním Rakousku se konalo shromáždění a pochod s účastí přibližně 3 500 lidí. Policie podle svých vyjádření zatkla 11 osob. Demonstrace se konala také ve městě Innsbruck ve spolkové zemi Tyrolsko, píše DPA.

Rakouská vláda dne 19. listopadu oznámila, že od 1. února 2022 začne v zemi platit povinnost být očkován proti nemoci COVID-19 pro všechny obyvatele.


Na celém území země je od pondělí 22. listopadu v platnosti lockdown. Uzavřeny jsou všechny obchodní provozovny kromě poskytovatelů základních služeb. Rovněž platí i povinnost nosit respirátor typu FFP2 a znovu platí i pravidlo odstupu dvou metrů.
Minulý víkend (20.-21. listopadu) se proti zavedení lockdownu ve Vídni konaly hromadné demonstrace, připomíná DPA.

Domů
Sdílet
Diskuse