Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. prosince 2021 14:30
Čas čtení 2:27
Radim Šlechta

9 instagramových účtů, které ti pomohou lépe pracovat se svým duševním zdravím

9 instagramových účtů, které ti pomohou lépe pracovat se svým duševním zdravím
Zdroj: Pexels/Liza Sumer
NEWS DUŠEVNÍ ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Sestavili jsem seznam zajímavých účtů na Instagramu, které ti pomohou lépe se vyrovnat se stresem, smutkem nebo sociálními fobiemi.

Duševní zdraví je důležité téma, které se velmi řeší v online prostoru, ale především mimo něj. Se situacemi, které mohou představovat výzvu pro naši mentální pohodu a odolnost, se setkáváme téměř denně a neuvědomujeme si, že mohou přerůst ve větší psychické problémy, pokud se o své duševní zdraví nebudeme dostatečně dobře starat.

Sestavili jsme pro tebe seznam nejzajímavějších účtů na Instagramu, které se na mentální zdraví a dobrou duševní kondici zaměřují. Mohou ti pomoci lépe se vyrovnat se stresem nebo s dlouho trvající špatnou náladou.

1. Laura Jane Jones

Laura na svůj instagramový feed dává pravidelné tipy, jak zlepšit svou mentální kondici a cítit se lépe, zaměřuje se hlavně na dlouhodobou péči o mentální zdraví a celkovou pohodu člověka. V minulosti spolupracovala také s Americkou nadací pro prevenci sebevražd (AFSP), pro kterou dělala kampaně na zlepšení psychické pohody.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Laura Jane Jones (@laurajaneillustrations)

2. Miss Mental

Kim z Nizozemska vyrostla v nefunkční rodině, která jí podle jejích slov způsobila řadu velkých traumat. Po tom, co se ze svých bolestí dostala, se rozhodla pomáhat ostatním formou blogu a instagramových příspěvků, které převážně vychází z faktů, ale Kim je kombinuje i se svými osobními zkušenostmi.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Miss Mental ♡ Kim (@miss_mental0)

3. Opatruj.se

O projektu Opatruj.se jsme v minulosti již psali. Jedná se o projekt Národního ústavu duševního zdraví, který se snaží pomoci k lepší mentální pohodě ještě před tím, než se rozhodneš navštívit odborníka. Všechny články a příspěvky jsou podloženy konkrétními výzkumy a na stránce se můžeš také otestovat na well-being, deprese nebo závislosti.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Opatruj.se (@opatruj.se)

4. Terap.io

Dalším pomocným instagramovým účtem je v Česku asi nejznámější Terap.io. Formou příspěvků a krátkých textů se snaží pomoci lidem, kteří se zrovna necítí moc dobře. Zároveň má také svou síť terapeutů, kteří svou pomoc nabízí skrz online sezení. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Terap.io (@terap.io)

Domů
Sdílet
Diskuse