Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
6. prosince 2021 14:30
Čas čtení 6:38
Adam Novosad

Modelku po party vyhodili z auta mrtvou na chodník. 10 hodin ji měli držet zdrogovanou v bytě, kde ji znásilnili

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Mladá modelka se s kamarádkou vydala na večírek v Los Angeles. Z párty se ale domů už nevrátila, neboť její bezvládné tělo maskovaní muži vyhodili z auta na chodník před nemocnicí, stejně jako její kamarádku.

„Tito muži měli tělo mé dcery více než 10 nebo 12 hodin. Není možné, že by moje dcera strávila 10 nebo 12 hodin s cizími muži,“ konstatuje zdrcená matka známé modelky Christy Giles, která se v pátek 12. listopadu vydala s kamarádkou na párty v Los Angeles, ale domů ke svému manželovi se už nikdy nevrátila.

S kamarádkou Hildou Marcelou Cabrales-Arzola se šly bavit do podniku Soho House ve čtvrti West Hollywood, kde se obvykle konají ty nejlepší večírky. Nad ránem ale z klubu odešly se skupinou mužů, kteří dvě mladé ženy podle všeho pozvali do svého bytu vzdáleného jen pár kilometrů od podniku. Co se odehrálo v bytě, dodnes nikdo neví.

Jasné je dnes zatím jen jedno. Tělo čtyřiadvacetileté modelky Christy Giles vyhodili tři muži zamaskovaní v kuklách před nemocnicí v Los Angeles v sobotu večer, dlouhé hodiny poté, co podle lokace jejího mobilu přišla do inkriminovaného bytu. Giles muži hodili na cestu před nemocnicí bez známek života a z místa ujeli.

Christy Giles a Hilda Marcela Cabrales-Arzola
Christy Giles a Hilda Marcela Cabrales-Arzola Zdroj: Gofundme

Párty v Los Angeles jako každá jiná, ale na jejím konci smrt

„Moje dcera žila spořádaný život, nebyla žádná prchlivá 20letá párty dívka. Od svých 14 let pracovala jako profesionální modelka,“ vyznala se pro The Independent zarmoucená matka modelky Christy Giles pár dní poté, co Christy zaměstnanci nemocnice našli ležet bezvládnou na chodníku.

Z párty v Los Angeles se domů ke svému manželovi Janu Cilliersovi nikdy nevrátila, i když oba dbali o vzájemnou bezpečnost. V mobilech měli nainstalovanou aplikaci, díky které mohli sdílet svou polohu a ukázat jeden druhému, kde se právě nacházejí.

Vyhodili je mrtvé na stezku stejní muži, které potkaly v klubu?

Cilliers jel na víkend do San Francisca, zatímco Giles zůstala v Los Angeles, kde dvojice bydlela u pláže v Marina del Rey. S kamarádkou Hildou Marcelou Cabrales-Arzola se vydala pobavit do nočního klubu Soho House, kde se setkaly i s kamarádem, který jim dlouho dělal společnost.

I tento kamarád potvrdil, že se parta v klubu setkala se skupinou mužů. Dali se do řeči, zřejmě slovo dalo slovo a obě ženy s nimi odešly z klubu pryč, uvádí ABC7.

Ze Soho House zřejmě směřovali do jiného klubu ve východním Los Angeles, ale není známo, jestli se pak krátce před pátou ráno skupina dohodla, že půjdou večer zakončit do dalšího klubu, nebo ženy věděly, že s muži směřují do bytu.

Christy Giles
Zdroj: Instagram/Christy Giles

Nikdo netuší, co se dlouhé hodiny v bytě odehrávalo

Nikdo dodnes neví, co se v bytě stalo. Na základě sdílené polohy manžel modelky věděl, že se z klubu přesunula do apartmánového komplexu nedaleko Soho House, ale Giles se světem přes svůj mobil nekomunikovala, píše The Independent.

„Mám všechny zprávy, které si v tu noc vyměnila s kýmkoli, a v 5:30 ráno psala Marcele, dívce, se kterou tehdy byla, aby odtud odešly, s emotikonem s rozšířenýma očima,“ vysvětluje manžel modelky. Kamarádka Marcela okamžitě zareagovala, že s nápadem odejít souhlasí a zavolá Uber.

Za 10 minut Uber dorazil, ale do taxíku nikdo nenastoupil. Nikdo ani nesešel před budovu, aby Uber poslal pryč nebo řekl řidiči, aby chvíli počkal, a tak taxi po pár minutách odjelo, konstatuje E! Online.

Jak vyšlo najevo, Giles si krátce předtím pořídila nový mobil, přičemž její starý telefon zůstal doma. Díky tomu, že byl stále připojen k iCloudu, se manžel dokázal zpětně dostat k celé komunikaci, kterou jeho žena vedla se všemi kontakty po celou noc. Po osudné zprávě v 5:30 ráno podle Cillierse už jeho manželka neotevřela ani neodepsala na žádnou zprávu, která jí přišla.

Christy Giles
Zdroj: Jan Cilliers

Dali jim drogy a celou dobu je znásilňovali, obává se matka modelky

Mladé ženy do přivolaného Uberu nenastoupily. Na následujících 10 až 12 hodin se po nich slehla zem, i když manžel modelky věděl, že se Giles z bytu nikam nepohnula.

Minimálně se nikam nepohnul její mobil, protože přes aplikaci pro sdílení polohy pravidelně kontroloval, kde se zařízení nachází. Jako pozice po celou dobu svítila adresa West Olympic Blvd. ve čtvrti Beverly Hills, uvádí The Sun.

„Myslím si, že když zjistili, že si zavolaly Uber a chystaly se k odchodu, zabránili jim v tom. Jediným způsobem, jak přemoci mou dceru, bylo, že by ji zdrogovali nebo svázali proti její vůli,“ vysvětlila matka modelky Dusty Giles. Otec modelky kdysi působil v armádě a sloužil i v Iráku, a tak podle její matky Christy věděla, jak se má bránit v krizových situacích.

„Věřím, že jim museli dát něco, aby zůstaly poddajné a oni mohli pokračovat v tom, co se do té doby dělo. Myslím si, že s tělem mé dcery i s Hildou dělali sexuální věci. Měli dost času umýt ji a pak její bezvládné tělo hodit před nemocnici,“ zamyslela se matka pro The Independent nad posledními hodinami života své dcery.

Christy měla otce vojáka, uměla by člověka zabít kuličkovým perem

„Moje dcery se naučily, jak doslova zabít člověka kuličkovým perem,“ uvedla matka Dusty se slovy, že pokročilé techniky sebeobrany své dcery naučil právě otec voják. V situaci, kdy dvě kamarádky pravděpodobně čelily převaze tří mužů, však zřejmě vyšly jakékoli snahy o sebeobranu nazmar a z bytu se do Uberu nikdy nedostaly.

I kdyby chtěl manžel modelky Jan Cilliers vzít situaci do vlastních rukou, neměl možnost dopravit se na adresu a zkontrolovat, co se děje. V sobotu 13. listopadu, druhý den po osudné párty, se stále nacházel v San Francisku.

Své manželce pravidelně psal zprávy s otázkami, zda je v pořádku nebo zda se na něj náhodou nezlobila, a proto mu teď tak dlouho neodepisuje. Zvrat nastal, když si všiml, že se lokace mobilu jeho manželky změnila z adresy v Beverly Hills na adresu nemocnice Southern California Hospital v Culver City. Tehdy pochopil, že se muselo odehrát něco vážného, ​​informuje ABC7.

Christy Giles
Zdroj: Instagram/Christy Giles

Když se změnila poloha jejího mobilu, ležela mrtvá před nemocnicí

„Okamžitě zavolal do nemocnice v Culver City, ale tam mu pouze potvrdili, že ji přijali jako pacientku na pohotovosti. Pak mi hned zavolal, protože jsem zdravotní sestra, a tak jsem si s lékaři uměla promluvit,“ vzpomíná modelčina matka Dusty pro The Independent na chvíle krátce poté, co její dceru našli na chodníku před nemocnicí. 

„Řekli mi, že taková situace pro ně nebyla normální. Tři neidentifikovaní muži hodili její bezvládné tělo na chodník, a když jim zavolal její manžel, mysleli si, že to může být jeden z těchto mužů, a tak mu neposkytli žádné informace,“ dodala matka. Nemocnice jí přímo v telefonátu oznámila, že její dceři, naneštěstí, nedokázali pomoci.

Vyšetřování případu hned převzala policie, která v té době nevyloučila žádnou verzi. V úvodu vyšetřovatelé pracovali s hypotézou, že modelku s její kamarádkou zavraždili, ale ve hře zůstávalo také předávkování drogami.

Manžel modelky Jan Cilliers mezitím založil finanční sbírku na portálu Gofundme, kde za krátký čas nasbíral více než 100 tisíc dolarů na pohřeb, ale i najmutí soukromých vyšetřovatelů, kteří by podle něj mohli odkrýt chybějící části skládačky. Na základě sbírky se mu podle něj ozvalo několik žen s podobnými příběhy, které naštěstí neskončily smrtí, ale modus operandi s párty, bytem a drogami vypadal identicky.

Christy Giles
Zdroj: Jan Cillers

V těle její kamarádky našli heroin i stopy kokainu

Když muži vyhodili modelčinu kamarádku Hildu před jinou nemocnicí o dvě hodiny později, na rozdíl od Christy stále žila. Díky tomu jí lékaři mohli provést toxikologické vyšetření na přítomnost návykových látek v jejím organismu.

„Přišly výsledky Marceliny toxikologické zprávy a podle všeho v jejím těle našli heroin. To je něco, co by si ani jedna z těchto dívek nikdy dobrovolně nevzala,“ uvedl manžel Jan Cilliers ve vyjádření pro ABC7. Tato toxikologická zpráva ukázala, že v Marcelině těle našli experti i stopy kokainu a amfetaminu, ale není jasné, zda drogy užila sama, nebo jí látky někdo podal násilím.

Vypracování toxikologické zprávy po smrti trvá déle než v případě živého člověka, ale matka zesnulé modelky si nemyslí, že by Christy dobrovolně užila drogu jako heroin. 

„Byla moje dcera andílkem? Ne, moje dcera se zapletla do látek, které sama nazvala párty drogami,“ vysvětlila matka Dusty podle New York Post. V tomto byla ke své matce upřímná a otevřená. Podle ní ovšem heroin nesnášela a ani by ho nikdy neužila, protože s ním měla zkušenosti v rodině a viděla, co dokáže s lidmi udělat.

Christy Giles
Zdroj: Instagram/Christy Giles

V inkriminovaném bytě někdo dlouhé hodiny sténal

Už před koncem listopadu se podle manžela modelky podařilo policii vypátrat adresu i majitele bytu, ve kterém podle všeho Christy Giles strávila poslední hodiny svého života.

Dva ze tří mužů, kteří tělo mladé ženy vyhodili na chodník před nemocnicí, se prý policii k převozu modelky do nemocnice přiznali, avšak odmítají vinu na její smrti – prý šlo o nešťastnou náhodu, která skončila předávkováním.

Jeden ze sousedů bydlících ve stejném apartmánovém komplexu u bytu, kam prý muži dvě mladé ženy odvezli, pod zárukou anonymity popsal, jak prý z apartmánu slyšel během soboty 13. listopadu zvláštní zvuky. Ten apartmán údajně vlastní muž jménem David Pearce, informuje The Sun.

„Přemýšlel jsem, co to bylo, protože z toho bytu bylo stále slyšet nesnesitelně hlasitý hluk,“ konstatoval. „Ale tohle bylo sténání, bylo to divné,“ řekl soused se slovy, že se muže bojí, a tak ho v souvislosti s hlukem nikdy nekonfrontoval.

Policie podle něj přišla do apartmánu vyslechnout Davida Pearce už v neděli, den po smrti mladé modelky, ale policisté oficiálně nepotvrdili žádná jména lidí, se kterými hovořili, ani identitu potenciálně podezřelých osob.

Christy Giles
Zdroj: Instagram/Christy Giles

Nepřežila ani Hilda

Zatímco modelka Christy Giles neměla po vyhození z auta před nemocnicí žádnou šanci na přežití, protože v tu chvíli už nebyla mezi živými, její kamarádku Hildu našli před nemocnicí Kaiser Permanente West Los Angeles v kritickém stavu, ale pořád naživu.

Upadla do kómatu, ze kterého se bohužel ani po dvou týdnech hospitalizace neprobrala a její rodina nyní oznámila, že Hilda po incidentu ze 13. listopadu zůstala mozkově mrtvá, uvádí ABC7. Rodiče se její orgány rozhodli darovat devíti různým osobám, které potřebují transplantaci.

„Žádal jsem Boha, aby mi Hildu vrátil ve stoprocentním zdraví, ale pokud by měl její mozek zůstat poškozen, je pro ni lepší odejít a být po jeho boku,“ řekl otec mladé, 26leté architektky z Mexika, která se teprve nedávno přestěhovala do Los Angeles.

Domů
Sdílet
Diskuse