Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. prosince 2021 8:10
Čas čtení 1:14
Ilona Hobzová

Ženská tenisová asociace přerušila kvůli případu Pcheng Šuaj turnaje v Číně. Hlasy žen se podle ní nesmí potlačovat

Ženská tenisová asociace přerušila kvůli případu Pcheng Šuaj turnaje v Číně. Hlasy žen se podle ní nesmí potlačovat
Zdroj: Clive Brunskill/Getty Images
NEWS PCHENG ŠUAJ
Uložit Uložené

Prohlášení vydal šéf WTA Steve Simon.

Ženská tenisová asociace (WTA) pozastavila všechny plánované turnaje v Číně a Honkongu. Rozhodla tak kvůli situaci okolo čínské tenistky Pcheng Šuaj, která v listopadu obvinila čínského komunistického funkcionáře ze znásilnění. Asociace to oznámila v oficiálním prohlášení.

Doporučeno
Oktagon 29: Sesadí Davida Kozmu z trůnu nebezpečný Srb Bojan Veličković, nebo český šampion opět obhájí titul? Oktagon 29: Sesadí Davida Kozmu z trůnu nebezpečný Srb Bojan Veličković, nebo český šampion opět obhájí titul? 1. prosince 2021 14:30

„Opravdu nechápu, jak můžeme chtít po našich sportovcích, aby tam hráli, když Pcheng Šuaj není dovoleno komunikovat svobodně a vypadá to, že je na ni vyvíjen tlak, aby obvinění ze sexuálního napadení popřela,“ napsal v prohlášení šéf WTA Steve Simon. Znepokojují ho také rizika, kterým by hráči, hráčky a všichni zaměstnanci WTA čelili, kdyby se v roce 2020 nějaké akce konaly.

Domů
Sdílet
Diskuse