Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. prosince 2021 14:30
Čas čtení 7:36
Martin Adam Pavlík Ondřej Jarůšek

Oktagon 29: Sesadí Davida Kozmu z trůnu nebezpečný Srb Bojan Veličković, nebo český šampion opět obhájí titul?

Oktagon 29: Sesadí Davida Kozmu z trůnu nebezpečný Srb Bojan Veličković, nebo český šampion opět obhájí titul?
Zdroj: Oktagon MMA
SPORT MMA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Přečti si, jak vidí průběh zápasů na turnaji Oktagon 29 naši redaktoři.

Největším tahákem předposledního domácího turnaje organizace Oktagon MMA v roce 2021 bude titulová bitva o krále welterové váhy. V kleci se utkají 32letý Srb Bojan Veličković, který na předchozích turnajích doslova zdemoloval Emmanuela Dawu či Carla Pratera, a v Oktagonu neporažený šampion – 29letý David Kozma.

Na turnaji však bude více zajímavých duelů. My jsme se blíže podívali na to, jak by mohly jednotlivé zápasy vypadat a kdo má větší šance na výhru. Přečti si predikce redaktorů, kteří se MMA denně věnují, a nezapomeň nám do komentáře napsat své tipy na Oktagon 29, který se uskuteční v sobotu 4. prosince v brněnské Zoner Bobyhall. Turnaj si můžeš živě pustit na Oktagon.tv.

Doporučeno
Na turnaji OKTAGON 29 bude bojovat majitel striptýzového baru a bývalý člen Hells Angels. Co všechno tato akce přinese? (Rozhovor) Na turnaji OKTAGON 29 bude bojovat majitel striptýzového baru a bývalý člen Hells Angels. Co všechno tato akce přinese? (Rozhovor) 25. listopadu 2021 15:00
Oktagon 29 Oktagon MMA MMA
Zdroj: Oktagon MMA

Roman Paulus vs. Peter Gabal

Je otázkou, jak se dokázal Paulus poučit z letošní prohry s Michalem Konrádem a zda zlepšil svou práci na zemi. Víme, že 20letý Slovák ze Spartakus Fight Gymu je výbušný a nebezpečný striker, ale v grapplingu ještě má co zlepšovat (i když pozoruhodný a dominantní výkon v tomto směru předvedl například v zápase s Tomášem Zajacem). Právě v grapplingových výměnách by měl být o rok starší Čech Peter Gabal obratnější i techničtější.

Oktagon MMA Roman Paulus Tomáš Zajac
Zdroj: Oktagon MMA

Vzhledem k Paulusovým přednostem se Gabal proto asi bude snažit přenést zápas na zem a nebude chtít příliš riskovat knokaut. Pokud by však přece jen s Paulusem šel do bitvy čistě ve stoje, bude to pořádně napínavý duel. Rovněž bychom v takovém případě mohli vidět přestřelku, která může ukončit zápas během prvních sekund.
 
Ve stoje může Paulus překvapit tvrdým „vypínacím“ high-kickem, který určitě spolu s Lajošem Kleinem na trénincích cvičí. Gabal bude zase určitě hrozit zejména nepříjemnými údery na tělo, které soupeře dovedou rychle vyčerpat. Gabal je sice momentálně mírný favorit, Paulus však bude chtít ukázat, že trénuje se špičkovými domácími bojovníky v rámci své váhy, což se pravděpodobně odrazí v zápase.

Tip na vítěze: Paulus

Arthur Karavaev vs. Omar Santana

Protagonisty jedné z čistě zahraničních bitev večera budou nebezpečný ruský zápasník Artur Karavaev a Španěl Omar Jesus Santana. Pro české a slovenské diváky zřejmě nepůjde o známá jména, oba bojovníci by však měli být zárukou kvality, což potvrzují jejich dosavadní výsledky a úspěchy.

Karavaev, který dlouhodobě zápasí v prestižní organizaci RCC, už dva roky sbírá jen výhry a vše nasvědčuje tomu, že jinak tomu nebude ani v sobotu.

Na druhé straně klece bude stát držitel černého pásu v brazilském džiu-džitsu, který naprostou většinu ze svých šestnácti výher ukončil předčasně na submisi. Dá se tedy čekat, že boj se bude pokoušet přenést na zem a tam jej držet. Otázkou je, zda to bude na vražedně rozjetého Karavaeva stačit.

Tip na vítěze: Karavaev

Daniel Dittrich vs. Thomas Narmo

Oktagon MMA MMA
Zdroj: Oktagon MMA


Na turnaji Oktagon 29 nebude chybět ani souboj těžkých vah. O ten se postarají bývalý titulový vyzývatel Daniel Dittrich, který bude hájit české barvy, a severský obr Thomas Narmo. „Viking“ z Norska na česko-slovenské půdě ještě nezápasil, ale už si získává přízeň fanoušků svým zábavným vystupováním na sociálních sítích.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 106934 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse