Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. prosince 2021 14:30
Čas čtení 7:06
Kamila Šebestová

Nevadí mi, když nás někdo nazývá striptérkami. Není to hanlivé, jde o práci s tělem, říká performerka burlesky Lotta Love

Nevadí mi, když nás někdo nazývá striptérkami. Není to hanlivé, jde o práci s tělem, říká performerka burlesky Lotta Love
Zdroj: Refresher/Jakub Šuvada
REFRESHER ONLYFANS
Uložit Uložené

Žena je sexy, když se cítí sexy, říká Lotta Love neboli Šárka Nohelová. S burleskou se jí daří budovat ženám sebevědomí a bojovat za reprodukční práva.

Zakladatelka Bratislava Burlesque, performerka burlesky a aktivistka za lidská práva. Lotta Love (Šárka Nohelová) se nebojí nahoty či lidské sexuality. Otevřeně o nich mluví a věnuje se jim i v profesionálním životě. Kromě představení burlesky ji najdeš i na OnlyFans nebo ve Spotify podcastu lava. 

Burlesce se začala věnovat po vysoké škole ve skotském Edinburghu. Přemýšlela i nad založením strip klubu, odradily ji však předsudky a tzv. slut-shaming ve slovenské společnosti. 

„Věděla jsem, že na Slovensku jsou takové ženy silně odsuzovány. Zároveň jsem si ale uvědomovala svůj „chtíč“ a to, že chci dělat něco s nahotou a se svým tělem,“ popisuje v rozhovoru pro Refresher.

Lotta Love, Bratislava Burlesque, tanečnica, tanec, performance, burleska, sexualita
Zdroj: Refresher/Jakub Šuvada

Burleska jí ukázala, že to lze dělat i uměleckou formou. Prostřednictvím svých vystoupení, podcastu lava a příspěvků na sociálních sítích se snaží o to, aby společnost byla více otevřená. A daří se jí to.

Proč Lotta Love? 

Jednou mi můj kamarád vyprávěl o svých sexuálních zážitcích s přítelkyní. Když mluvil o tom, že jí chtěl dopřát orgasmus, řekl, že jí dal hodně, hodně lásky, což je v angličtině lotta love. 

Doporučeno
Inked Dory: Na Onlyfans modelky se lidé dívají skrz prsty, o sexu je třeba mluvit otevřeně (Rozhovor) Inked Dory: Na Onlyfans modelky se lidé dívají skrz prsty, o sexu je třeba mluvit otevřeně (Rozhovor) 11. března 2023 15:00

Zalíbilo se mi to a dala jsem si to jako své burlesque jméno. Lidé mi teď říkají Lotta nebo i Šárka. Někteří mi začali říkat Šárika, děkuji, Noro (smích)

Kdy jsi začala vnímat, že nemáš problém s nahotou?

Pamatuji si, že od mladého věku mě bavilo se fotit nebo něco vymýšlet. Nikdy jsem ale nevěděla, jak to můžu dělat tak, abych se nemusela skrývat. Burleska mi poskytla platformu, na které jsem to mohla dělat sama za sebe a nemusela jsem se bát.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 107130 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Proč jí nevadí nahota a ráda pracuje se svým tělem.
  • O čem je burleska a jak ženám pomáhá budovat sebevědomí.
  • Kdy se podle Lotty Love žena cítí sexy.
  • V čem je burleska podobná striptýzu a v čem rozdílná.
  • Jak se snaží bojovat za reprodukční práva žen.
Domů
Sdílet
Diskuse