Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
17. prosince 2021 10:15
Čas čtení 1:20
Tereza Šnajdrová

Vláda Andreje Babiše se loučí. „Naše menšinová vláda pracovala až do posledního momentu,“ zaznělo na poslední tiskové konferenci

Vláda Andreje Babiše se loučí. „Naše menšinová vláda pracovala až do posledního momentu,“ zaznělo na poslední tiskové konferenci
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS ANDREJ BABIŠ
Uložit Uložené

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) v pátek vystoupil na poslední tiskové konferenci.

Prezident Miloš Zeman v pátek 17. prosince v 11:00 hodin jmenuje novou vládu, kterou povede premiér Petr Fiala (ODS). Andrej Babiš (ANO), premiér v demisi, proto dnes vystoupil na poslední tiskové konferenci, na níž se v doprovodu vicepremiérů rozloučil s vládním obdobím a poděkoval občanům, kteří ho volili. „Byli jsme menšinová vláda, ale vydrželi jsme a zvládli jsme to,“ řekl Babiš.

Doporučeno
KORONAVIRUS: Ve čtvrtek přibylo 9 488 nakažených. Počet obětí překročil 35 tisíc KORONAVIRUS: Ve čtvrtek přibylo 9 488 nakažených. Počet obětí překročil 35 tisíc 17. prosince 2021 7:22

Jak jsme slíbili, tak naše vláda skutečně pracovala do posledního momentu, než nastoupí ta nová. Ve 12:30 hodin budu čekat u vchodu do Strakovy akademie a budu vítat nového pana premiéra Petra Fialu,“ řekl hned v úvodu Andrej Babiš (ANO) a zdůraznil, že se jen před pár hodinami vrátil z Bruselu, kde s Evropskou komisí diskutoval o nízkoemisních zdrojích energií.

Tři hodiny jsme také diskutovali o covidu. Je jasné, že v polovině ledna příštího roku omirkon ovládne Evropu, ale my jsme na to připraveni,“ řekl premiér v demisi i pár slov ke koronaviru. 

Dnes jsem svolal vládu, abych poděkoval všem ministrům za spolupráci a chceme poděkovat i všem lidem, kteří nás zvolili do našich funkcích. Dělali jsme maximum pro to, abychom jejich očekávání naplnili,“ pokračoval s tím, že za úspěch považuje i to, že vláda hnutí ANO byla menšinová a vydržela celé období.

Česko prosperuje, zadluženost je nízká, tvrdí Babiš

Podle Andreje Babiše (ANO) nebylo toto volební období jednoduché, neboť bez covidu hnutí ANO vládlo pouze dva roky. „Velké díky všem lidem, občanům, kteří nás podporovali, a to, jaká byla naše vláda, vyhodnotí historie. Myslím, že Česká republika prosperuje, máme nejnižší nezaměstnanost Evropy a povedlo se nám udržet nízkou zadluženost naší země,“ shrnul vládnoucí období Babiš.

Často slyšíme, že jsme zadlužili naši zemi. Byl tu covid, byla to největší krize v historii naší země. Snížili jsme daně a do ekonomiky jsme dali zhruba 618 miliard. Vše najdete na stránkách Ministerstva financí a na mých sociálních sítích,podpořila Babiše Alena Schillerová (ANO).

Žádná vláda není bez chyb, ani naše nebyla bezchybná, ale byli jsme v situaci, v jaké nikdo nikdo před námi nebyl,“ dodala Schillerová v závěru.

Domů
Sdílet
Diskuse