Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. prosince 2021 13:30
Čas čtení 2:46
Dominik Vetrák

V seriálu Hawkeye se udály věci, které mění celý marvelovský svět. Vracejí se milované postavy a představují se Young Avengers?

V seriálu Hawkeye se udály věci, které mění celý marvelovský svět. Vracejí se milované postavy a představují se Young Avengers?
Zdroj: Disney+
FILMY A SERIÁLY HAWKEYE
Uložit Uložené

Fanoušci seriálového Daredevila a jeho světa budou nadšeni. A přežil Hawkeye jako jeden z posledních Avengers?

Článek obsahuje spoilery pro seriál Hawkeye.

Poslední rok jsme neustále poslouchali, že se v seriálu Hawkeye objeví Vincent D'Onofrio jako Wilson Fisk AKA Kingpin. Postavy v seriálu na něj odkazovaly od prvního dílu a v tom pátém se konečně odhalil.

V šesté části už má hlavní roli, bojuje s Kate Bishop a my zjišťujeme, že jde o hodnověrnější verzi komiksové postavy než v případě seriálu Daredevil od Netflixu, kde byl hlavní postavou. Kingpin byl v Daredevilovi extrémně silný a odolný, neměl ale tělo z betonu, jako tomu zřejmě bude ve světě Marvel Cinematic Universe. 

I přesto, že měl v seriálu Hawkeye spoustu dialogů a prostoru, nedal divákům ani náznak toho, zda se jedná o zcela novou verzi Kingpina, nebo o tutéž postavu jako z Daredevila. Pokud jsi viděl snímek Spider-Man: No Way Home, dobře víš, která další postava ze seriálů na Netflixu se tam objevila, ale ani v tom případě jsme se nedozvěděli, zda jde o tytéž charaktery.

Doporučeno
Netflix do konce roku vydá 10 filmů, na které se těšíme více než na Avatara 2 Netflix do konce roku vydá 10 filmů, na které se těšíme více než na Avatara 2 13. července 2022 16:30

Netušíme, proč nás takto Marvel tahá za nos. Tyto postavy milují miliony fanoušků a diváků na celém světě, a tak by se více než patřilo, aby nám někdo odpověděl, jestli jsou stejné, jaké známe z Daredevila a spol. Samotný herec D'Onofrio si myslí, že jde o pokračování jeho charakteru z Daredevila, ale dokud nám to nepotvrdí šéf Marvelu Kevin Feige, jsme stále na nule.

Jak jsme již vysvětlovali v nejednom článku, Marvel může chtít tyto postavy vyobrazit v jiném světle a začít vyprávět jejich příběhy s čistým štítem, a tak by mohl ignorovat události seriálů na Netflixu. Proč tedy neobsadit nové herce, aby tím diváky nepletli? Obsadí–li totiž ty staré, získají tím množství jejich fanoušků a diváků, kteří jsou již s charaktery obeznámeni.

Navíc přesně to samé už udělali ve filmech Spider-Man: Far From Home a No Way Home. J. K. Simmons tam hraje úplně jinou verzi novináře J. Jonaha Jamesona, který nenávidí a diskredituje Spider-Mana. Jinou verzi této postavy už totiž hrál v trilogii Spider-Man Sama Raimiho.

Hawkeye
Zdroj: Disney+

Ať už budou Kingpin a další postavy ze světa Daredevila stejné jako ve zmíněných seriálech, nebo jejich minulost Marvel „smaže“ a začne nanovo, jisté je, že v něčem odlišné budou. Již na Kingpinovi vidíme, že je mnohem houževnatější, silnější a odolnější než v Daredevilovi.

Více se tak přiklání ke komiksové verzi, kde šlo o obrovského hromotluka, který byl sice normálním člověkem bez nadlidských schopností, ale i tak svou silou a odolností připomínal spíše tank. U komiksovek si na tohle musíš zvyknout. Podobně to měla i Yelena nebo Echo v předchozích dílech, když odkoply své protivníky a ti letěli vzduchem několik metrů, jako kdyby je odkopl Superman. 

Doporučeno
RECENZE: Hawkeye RECENZE: Hawkeye 23. prosince 2021 10:30

A když už vzpomínáme Yelenu, více asi potěší, že Clinta nezabila a přijala jeho verzi příběhu, tedy pravdu. Chápe, že se Natasha obětovala a že nebylo možné to nijak změnit. S Clintem nebudou hned nejlepší přátelé, ale je možné, že si k sobě v budoucnu najdou cestu. Rozhodně si ji Yelena najde ke Kate Bishop. Herečky Florence Pugh (Yelena) a Hailee Steinfeld (Kate) mezi sebou mají úžasnou chemii a je radost dívat se na jejich dialogy a interakce.

Hawkeye
Zdroj: Disney+

Echo se na konci oddělila od Fiskovy organizace a chtěla svého strýce zabít. Výstřel ovšem padl mimo záběr, takže je jasné, že Fisk žije. Nepřekvapilo by nás, kdyby seriál Echo začínal přesně v tom momentě. Padne výstřel, ovšem Daredevil (spekuluje se, že se Daredevil objeví v seriálu Echo i She-Hulk) zbraň odkloní. Nebo se stane něco podobného, ​​ale Fisk určitě přežije. 

Těší nás také to, že Hawkeye přežil a je šance, že se ještě v nějakých těch Avengers objeví. Naskýtá se i otázka, zda se nedočkáme i 2. série seriálu, což bychom rozhodně brali. Přece jen postavy jako Hawkeye, Yelena (jako nová Black Widow) či Kate nemají velké šance objevit se v jiných seriálech a filmech. Možná až v nehlášeném, ale určitě chystaném projektu Young Avengers.

P. S. Jack byl přece jen nevinný. Zdá se, že chlap, který působí jako příliš milý, starostlivý a chápavý muž, nemusí být automaticky slizký a podřadný záporák. Snad se herec Tony Dalton, který ho ztvárňuje, ještě někde v marvelovském světě objeví.

Domů
Sdílet
Diskuse