Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. prosince 2021 13:30
Čas čtení 1:03
Martin Mičuda

Bentley vyrobí 11 exemplárov unikátnej Bentaygy s vidieckou tematikou a prírodnými materiálmi

Bentley vyrobí 11 exemplárov unikátnej Bentaygy s vidieckou tematikou  a prírodnými materiálmi
Zdroj: Bentley
TECH
Uložit Uložené

Oddelenie Mulliner neostalo svojej povesti opäť nič dlžné.

Hoci ani tomu úplne najzákladnejšiemu Bentley rozhodne nechýba výnimočnosť, britský výrobca so železnou pravidelnosťou pripravuje ešte exkluzívnejšie chuťovky. Príkladom toho je aj najnovšia Bentayga, ktorá sa v rámci individuálneho programu oddelenia Mulliner ukazuje v špeciálnej sérii Outdoor Pursuits Collection. V zmysle tradičných britských voľnočasových zvykov je tak luxusné SUV viac späté s psičkármi, rybármi či jazdeckými aktivitami na koňoch.

Doporučeno
Nový Golf GTI Clubsport je jako stvořený na naše silnice. Ohromil nás živelností i dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je jako stvořený na naše silnice. Ohromil nás živelností i dynamikou 26. října 2021 9:30

Dobre známy exteriér dostal na výber tri špecifické odtiene karosérie korešpondujúce s vidieckym zameraním – Havana, Cumbrian Green a Magnetic. Samotné vonkajšie tvary sa nemenia, Outdoor Pursuits Collection však stavia na pomerne plné mnoholúčové 22" disky s diamantovou povrchovou úpravou. Bentley pritom plánuje z tejto série vyrobiť len 11 exemplárov, žiaden z nich však nebude rovnaký. 

Bentley, Bentayga,
Zdroj: Bentley


Gro zmien sa odohráva v luxusnom interiéri, ktorý najmä po farebnej konfigurácii reflektuje vidiecky nádych. Ten dopĺňajú skutočne drevené dekóry v tmavohnedom odtieni a so zaujímavou štruktúrou. Na výbere samotných prvkov kokpitu si Mulliner dal patrične záležať a zvolil výhradne prírodne materiály – okrem dreva sa na paneloch dverí nachádza vlnená tkanina, nechýba veľmi jemná koža v celom vnútrajšku ani výrazné prešívanie. Priamo na čelnej časti palubnej dosky sú následne vyobrazené rôzne ornamenty spomínaných aktivít. Aby toho nebolo málo, kožené sedadlá dostali v oblasti operadiel vyšité rôzne motívy rastlín.


Technické parametre Bentley nespomína, je teda zrejmé, že v tejto oblasti sa nič nemení. Zmení sa však určite cena, pretože za takto vyšperkovaný kúsok, navyše z prísne limitovanej série, si nechajú Briti slušne priplatiť. Presnú cenu však nepoznáme. Vieme však to, že 11 šťastlivcov okrem unikátnej Bentaygy za svoje peniaze dostane aj loveckú termosku s koženým obalom a rovnako tak kožené puzdro na kľúčiky.

Bentley, Bentayga,Bentley, Bentayga,Bentley, Bentayga,Bentley, Bentayga,
Zobrazit galerii
(9)
Domů
Sdílet
Diskuse