Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. prosince 2021 18:31
Čas čtení 1:19
Ilona Hobzová

Studenti přišli s peticí za lepší sexuální výchovu ve školách. Je podle nich často podceňovaná

Studenti přišli s peticí za lepší sexuální výchovu ve školách. Je podle nich často podceňovaná
Zdroj: Pixabay/Sasin Tipchai/volně k užití
NEWS SEX
Uložit Uložené

Cílem petice je zkvalitnit sexuální výchovu ve školách.

Školy podle průzkumu neposkytují dostatek prostoru sexuální výchově a informacím s ní souvisejících. Změnit se to snaží parta studentů. Ti v rámci projektu MedVictus zveřejnili petici, která si klade za cíl dosáhnout zkvalitnění sexuální výchovy ve školách a zvýšení povědomí o tomto problému u občanů Česka i Slovenska. 

Doporučeno
KOMENTÁŘ: Proč je sex během menstruace považován za tabu? Přinést ti může i nevídané potěšení KOMENTÁŘ: Proč je sex během menstruace považován za tabu? Přinést ti může i nevídané potěšení 15. prosince 2021 7:00

Škola jako nejméně přínosný zdroj informací

Podle šetření České středoškolské unie z roku 2020, které se dotazovalo více než dvou tisíc studentů středních škol, vnímají studenti školu jako nejméně přínosný zdroj co se týče informací o partnerském a sexuálním životě„Jako nejčastější zdroj informací byl označen internet, druhým nejčastějším byli vrstevníci. Škola skončila z nabízených možností jako nejméně častý zdroj. 47 % respondentů dokonce uvedlo, že ze školy nezískalo žádné informace,“ tvrdí zpráva.

Domů
Sdílet
Diskuse