Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. prosince 2021 6:38
Čas čtení 0:27
Kamila Šebestová

Pokud si chtějí změnit gender v dokladech, stačí jim k tomu razítko. Život transgender lidí ve Švýcarsku bude nyní jednodušší

Pokud si chtějí změnit gender v dokladech, stačí jim k tomu razítko. Život transgender lidí ve Švýcarsku bude nyní jednodušší
Zdroj: Unsplash/Jose Maria Sava/na voľné použitie
NEWS LGBTQ+ LIDÉ ŠVÝCARSKO
Uložit Uložené

Transgender lidé ve Švýcarsku nebudou muset od ledna podstoupit hormonální léčbu, pokud chtějí projít tranzicí.

Život lidí ve Švýcarsku bude jednodušší. Pokud chtějí podstoupit právní tranzici, tedy změnit svůj gender v občanském průkazu, stačí jim k tomu razítko od úřadu. Doposud museli podstoupit hormonální léčbu či předložit potvrzení od lékaře. Švýcarsko se tak připojuje k Irsku, Belgii, Portugalsku a Norsku, kde je právní tranzice v jednodušší formě možná, informuje portál NDTV.

Pokud transgender lidé budou chtít podstoupit právní tranzici, v těchto zemích přijdou na úřad. Úředníkům sdělí, že se jejich genderová identita neshoduje s biologickým pohlavím. Úředník by jim následně měl dát razítko na jejich prohlášení a s tím už si mohou nechat zapsat jimi zvolenou genderovou identitu. Pokud je transgender osobě méně než 16 let, bude potřebovat souhlas svého zákonného zástupce.

Trans, LGBT
Zdroj: Unsplash/Baran Lotfollahi
Domů
Sdílet
Diskuse