Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. prosince 2021 9:30
Čas čtení 1:41
Radim Šlechta

PŘEHLED: Nouzový stav skončil. Shrnujeme opatření, která musíš nyní dodržovat

PŘEHLED: Nouzový stav skončil. Shrnujeme opatření, která musíš nyní dodržovat
Zdroj: TASR/AP
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Sepsali jsme přehled opatření, která se tě týkají i po skončení nouzového stavu.

Nouzový stav skončil s úderem nedělní půlnoci. Některá opatření tak přestala platit, jiná ale budeš muset stále dodržovat. Další zpřísnění vládních restrikcí přijde 29. prosince. Budou omezena shromažďování v souvislosti s oslavami nového roku. Připravili jsme pro tebe přehled opatření, která je v současnosti potřeba dodržovat, přestože nouzový stav již neplatí.

Restaurace a stravovací zařízení

I mimo nouzový stav pořád platí, že do restaurací, barů nebo kaváren budeš muset přijít s potvrzením o bezinfekčnosti. Za to se považuje prodělaná nemoc nebo očkování. Restaurační zařízení oproti nouzovému stavu nemají upravenou otevírací dobu, ale je nadále zakázano konzumovat jídlo v obchodních centrech, a to i ve food couretch. 

U stolu v restauracích může sedět vždy jen 6 osob. Ti, kteří u stolu nesedí, musí zůstat ve vzdálenosti aspoň 1,5 metru. Zároveň platí, že se v prostorách zařízení nemůže vyskytovat více lidí, než je kapacita míst k sezení.

Domů
Sdílet
Diskuse