Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR správa společnosti iFix.
18. ledna 2022 16:00
Čas čtení 1:15
Sponzorovaný obsah

Apple mění servis. Od letošního roku si poradíš i doma

Apple mění servis. Od letošního roku si poradíš i doma
Zdroj: Unsplash/Daniel Romero
TECH APPLE
Uložit Uložené

Dosud si musel využít služeb autorizovaných nebo smluvních servisů.

Nový program zvaný jako „Self Service Repair“ potěší zejména menší servisní techniky a domácí kutily, kteří si svá zařízení rádi opravují sami. Zatímco dosud právo na opravu neměli a po neodborném zásahu se zrušila záruka Apple, nově už budou mít stejné možnosti jako autorizované servisy. O tom, jak tato novinka funguje, nám popovídali odborníci z Fixshop.cz.

iphone
Zdroj: Unsplash/Amin Setode

Originální náhradní díly a návody k opravám

Od ledna letošního roku bude Self Service Repair dostupný ve Spojených státech a postupně se začne rozšiřovat i do ostatních zemí světa. Apple spustí speciální e-shop, ve kterém si bude moci každý zakoupit originální díly a příslušenství k opravám. K dispozici budou i kompletní přehledné návody, pomocí kterých lze opravit zařízení přesně tak, jak by to dělali technici v autorizovaném servisu. Je však třeba poznamenat, že Self Service Repair bude nejprve dostupný jen pro iPhone 12 a 13, později pro Mac s procesorem M1. V nabídce bude více než 200 dílů a nástrojů, které jsou potřebné při nejčastějších opravách. Později plánuje Apple přidávat i další komponenty a návody, abyste doma dokázali provést i komplikovanější servisní úkony.

Bonusové kredity za vrácení starých součástek

Komponenty potřebné k opravě si jednoduše objednáš z e-shopu a následně je vyměníš podle přehledných Apple návodů. Staré díly můžeš poslat zpět na sběrné místo Apple, kde budou recyklovány. Pokud tak učiníš dostaneš kredity, které umíteš využít při dalším nákupu originálních komponentů.

iphone
Zdroj: Unsplash/Michal Kubalczyk

Oprava iPhone a Macbooku pro každého?

Technici z Fixshop-u však upozorňují, že možnost svépomocných oprav nemusí být vhodná pro každého. Pokud se servisem jemné elektroniky nemáš žádné zkušenosti, hrozí, že navzdory dodržování návodů od Apple něco poškodíš. A následná reklamace iPhone či Macbooku by ti nemusela projít. Tedy, pokud rád opravuješ věci, tato novinka z dílny Apple tě rozhodně potěší. Pokud si na svépomocný servis netroufáš, respektive, nemáš na něj čas, své zařízení můžeš svěřit do rukou profesionálům. V e-shopu FixShop.cz nalezneš široké spektrum náhradních dílů Apple a příslušenství

Domů
Sdílet
Diskuse