Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. ledna 2022 17:08
Čas čtení 1:45
Tereza Šnajdrová

NÚKIB vyzval české olympioniky, aby si smazali citlivá data z telefonů a ideálně si na cestu vzali nepoužívaná zařízení

NÚKIB vyzval české olympioniky, aby si smazali citlivá data z telefonů a ideálně si na cestu vzali nepoužívaná zařízení
Zdroj: Český olympijský tým/volně k užití
NEWS ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2022
Uložit Uložené

Zimní olympijské hry 2022 startují již příští týden a do Pekingu se pomalu sjíždí i čeští sportovci. Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost pro ně ve spolupráci s Vojenským zpravodajstvím vydal 10 doporučení, jak se v Číně chovat.

Zimní olympijské hry 2022 v Číně startují již za pár dní a do Pekingu se pomalu začínají sjíždět i čeští sportovci. Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost pro ně ve spolupráci s Vojenským zpravodajstvím vydal seznam deseti doporučení, kterými by se měli během pobytu v Číně řídit. Sportovci si mají z telefonů smazat citlivé údaje, nemají se připojovat k veřejné Wi-Fi a ke komunikaci mají používat aplikace s šifrováním.

Doporučeno
Program ZOH: Kompletní přehled všech soutěží s českou účastí Program ZOH: Kompletní přehled všech soutěží s českou účastí 4. února 2022 8:40

Doporučení jsme původně připravovali spolu s Vojenským zpravodajstvím pouze pro české olympioniky, na základě značného zájmu veřejnosti jsme se ale rozhodli materiál zveřejnit i pro ostatní zájemce a cestovatele. Materiál je určený především těm, kteří cestují do zemí, ve kterých je ochrana údajů uživatelů na nízké úrovní,“ uvedl ředitel NÚKIB Karel Řehka.

Domů
Sdílet
Diskuse