Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. února 2022 15:30
Čas čtení 1:43
Dominik Vetrák

Moonfall je kasovní propadák a Jackass 4 je obrovský hit. Tržby z kin konečně zachraňuje něco jiného než Spider-Man

Moonfall je kasovní propadák a Jackass 4 je obrovský hit. Tržby z kin konečně zachraňuje něco jiného než Spider-Man
Zdroj: Paramount Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Box office v tomto týdnu ukázal, že katastrofický film Moonfall diváky vůbec nezaujal.

Portál Deadline analyzoval aktuální tržby z kin v USA a Kanadě. Nejvíce tam za víkend vydělal Jackass Forever, čtvrtá část oblíbené filmové série. Po 11 letech se parta šílenců setkala znovu, aby si ubližovali a dělali různé riskantní kousky. Film uspěl v recenzích a nakonec také v tržbách kin. V USA a Kanadě vydělal během premiérového víkendu 23 milionů dolarů.

Doporučeno
RECENZE: Moonfall RECENZE: Moonfall 4. února 2022 17:00

Údaje z USA říkají, že diváci nad 35 let tvořili v případě Jackass Forever jen 25 % celkových diváků. Návštěvníci v rozmezí 18—36 let tvořili až 67 % z celkového počtu diváků. Jackass je 20letá série, ale přesto zaujala i zcela nové, v tomto případě mladé lidi.

Hollywoodské studio Paramount Pictures film výrazně propagovalo také na sociální síti Tiktok, kam přidávalo zábavná krátká videa z filmu a přiznání herců z natáčení. Steve-O tam přidal zábavné video, ve kterém říká, jak si při natáčení jedné ze scén zlomil kost a musel podstoupit operaci, ale tato scéna se nedostala do finálního střihu filmu.

Tvůrci film propagovali také na událostech bojových sportů, například přes UFC nebo wrestlingové zápasy WWE. Jen na Tiktoku se videa z Jackass Forever dostala k 150 milionům uživatelů.

@steveotv My worst Jackass injury! #JackassForever ♬ original sound - Steve-O

Komedie Jackass Forever měla premiéru jen v USA, Kanadě a vybraných zemích zbytku světa. Celosvětově má ​​na kontě 28 milionů dolarů a pravděpodobně se tato částka ještě podstatně zvýší, když se snímek dostane do kin po celém světě. 

Podle Davida A. Grosse, který vede konzultační firmu zabývající se filmy s názvem Franchise Entertainment Research, bude film velmi úspěšný a ziskový. Studio Paramount zaplatilo za jeho natočení 10 milionů dolarů. 

Na druhém místě skončil katastrofický (a zároveň katastrofální, jak se můžeš dozvědět v naší recenzi) snímek Moonfall od režiséra Rolanda Emmericha. V USA, kde katastrofické filmy nemají moc v oblibě, vydělal film během svého premiérového víkendu jen 10 milionů dolarů. 

Bohužel stále neznáme údaje z většiny neamerických kin. Zdroje portálu Deadline uvádějí, že Moonfall vydělal v Číně 40 milionů dolarů a v Německu 15 milionů dolarů.

Filmu se tak jednoznačně daří víc mimo USA. Zatím ovšem nevíme, jestli tržby budou stačit k tomu, aby vzniklo i pokračování. Tržby z USA jsou totiž nejdůležitější, protože hollywoodská studia dostávají více než 50 % podíl z tržeb amerických kin, zatímco z kin ve zbytku světa je tento podíl nižší (například z čínských tržeb dostávají jen kolem 25 %). 

Právě v Číně stále čekají na premiéru Spider-Man: No Way Home. Nejnovější Spidey má na kontě celosvětově už téměř 1,8 miliardy dolarů, takže je možné, že po sčítání všech tržeb ze světa a z Číny skutečně překročí hranici 2 miliard dolarů vydělaných v kinech.

Domů
Sdílet
Diskuse