Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Garnier.
29. dubna 2022 10:30
Čas čtení 3:17
Sponzorovaný obsah

Jak mít zdravou pleť už na první pohled? Skincare není žádný zázrak, ale ověřená věda

Jak mít zdravou pleť už na první pohled? Skincare není žádný zázrak, ale ověřená věda
Zdroj: Pexels/Anna Shvets
ZAJÍMAVOSTI KOSMETIKA A PÉČE O KŮŽI
Uložit Uložené

Možná stačí jeden kvalitní produkt s dobrým složením. V článku ti prozradíme víc.

Ne všichni máme to štěstí a kráčíme po světě s krásně vypadající pletí. Často se setkáváme s větou, že důležitá je vnitřní krása. Ale každý si zaslouží cítit se dobře ve svojí kůži a problémy s pletí stále řeší většina z nás. Ty méně komplikované se však dají odstranit správnou péčí.

Zdravá a na první pohled hydratovaná pokožka ti může dodat sebevědomí a budeš se cítit spokojenější. Správná péče o pleť může být někdy matoucí, proto jsme pro tebe připravili jednoduché kroky, jak na to. Garnier má všechny produkty, které při skincare běžně používáš, takže všechno dokážeš vyřešit jedním nákupem.

Dbej na pečlivé odlíčení

Tento krok je klíčový a zaslouží si velkou pozornost. Pokud nosíš makeup, šetrně ho odstraň (pokud se nelíčíš, tento krok přeskoč). Jít spát bez odlíčení je jedno velké ne, dokonce i po probdělé noci si minutku nebo dvě najdeš. Velmi dobře ti poslouží micelární voda, která si poradí i s voděodolnou řasenkou nebo rtěnkou. Můžeš ji kombinovat s jednorázovými vatovými tamponky, nebo jejich eko verzí z mikrovlákna (dají se vyprat a můžeš je používat opakovaně). Zkus například micelární vodu Hyaluronic Aloe od Garnier, která pleť nevysušuje, dodá jí hebkost a přirozený jas.

skincare, makeup
Zdroj: Pexels/Anna Shvets

Vyčisti

Pleť dobře vyčisti, a to platí pro každého – ať už používáš makeup nebo fandíš all natural. Pozor, odlíčení není to samé, jako čištění. Navzdory tomu, že se odlíčíš poctivě, potřebuješ tvář i dodatečně vyčistit. Před tím, než použiješ krém nebo sérum, je nutné odstranit nečistoty a zbytky kosmetiky, jinak tě čeká nemilé překvapení v podobě akné a černých teček. Tomuto kroku opravdu věnuj čas, obzvlášť jestli máš problémy s mastnou pletí, akné nebo citlivou pokožku.

Pamatuj na klíčová slova DŮKLADNOST a ŠETRNOST. Je na tobě, jestli použiješ čistící pěnu, gel nebo emulzi, ale doporučujeme ti vyhýbat se výrobkům, které obsahují alkohol a parfumaci. Na trhu najdeš i super pomůcky, které ti tento krok ulehčí, například sonický čistící kartáček nebo vajíčko. Po vyčištění můžeš použít jako doplněk tonizační vodu, ale je to krok navíc, který lze vynechat. Dokonce není vhodný pro každého, pokud máš citlivou pleť, může tvojí pokožku zbytečně vysušit.

Hydratuj

V tomto kroku se můžeš rozmazlovat i vybláznit. Většině typů pleti stačí lehký krém nebo sérum s kyselinou hyaluronovou. S touto složkou se v souvislosti se skincare střetneš celkem často, ale většina lidí neví, co znamená, respektive proč je důležitá. Slovo kyselina tě nemusí děsit, je to věc, která se běžně vyskytuje v těle. Přibližně po 25. roku života ale začíná hladina kyseliny hyaluronové klesat a je potřeba ji přijímat zvenku. Tvoří hlavní složku toho, co dodává pokožce strukturu, udržuje molekuly vody na povrchu a vytvoří tak svěží a hydratovaný vzhled. Používat ji můžeš během ranní i večerní rutiny.

Produkty s kyselinou hyaluronovou nejen zlepšují vzhled pleti, ale také ji udržují zdravější a pomáhají předcházet předčasnému stárnutí. Možná oceníš Garnier Supersérum Hyaluronic Aloe, které kromě prospěšné kyseliny obsahuje také vysokou koncentraci glycerinu a aloe vera pro zklidnění a osvěžení pleti. Po hydratačním séru bude tvoje pokožka působit krásnější a vyživenější (suchou pokožku podobně jako suché těstoviny nemá nikdo rád, věcem někdy potřebuješ dodat šťávu).

víc o produktu
sérum, skincare, garnier
Zdroj: Garnier

Hydratační sérum můžeš kombinovat s lehkým krémem (vždy následuje po séru, které musíš nechat dobře vstřebat). Neboj se vrstvit produkty, aby na pokožce vytvořily další ochrannou bariéru. Stačí jich však malé množství, nepotřebuješ pleť zatěžovat velkými vrstvami přípravků. Možná si řekneš, že dodáš pleti super péči, ale opak je pravdou. Tvoje pleť je schopná absorbovat omezené množství prospěšných látek najednou. Po silném hydratačním séru by tak hustý a mastný krém nebo pleťový olej nebyl prospěšný. Ať už si vybereš cokoliv, nezapomeň zkontrolovat, jestli je produkt univerzální nebo je vhodný pouze na ráno či večer.

Pro extra péči můžeš vyzkoušet látkovou masku a dodat pleti různé kombinace vitamínů a antioxidantů. Dej si ji na tvář po tom, co pleť vyčistíš a nech působit. Až ji budeš sundávat, můžeš přebytečnou emulzi jemně vmasírovat do tváří. Maskou použij jen jednou až dvakrát do týdne, ideálně během večerní rutiny. 

U tohoto kroku ti musíme připomenout, že ani to nejlepší sérum či krém tě nespasí, když nebudeš dodržovat správný pitný režim. To samé platí i pro vyváženou stravu. Nezapomínej na to, že krása vychází zevnitř a nezdravé návyky se viditelně odrazí i na kvalitě pokožky. 

Nezapomínej se chránit před sluncem

Používání krému (fluidu nebo gelu) s SPF a minimálním faktorem 30 (ideálně 50+) je nevyhnutelným krokem, který podtrhne celou tvou rutinu. Ochranu proti slunci používej každé ráno, dokonce i během zimních měsíců. Přes léto tě ochrání před spálením a po zbytek roku před rakovinou kůže a předčasným stárnutím. Tvoje pleť ti za pár let poděkuje. 

skincare, slnko, spf, krém
Zdroj: Pexels/Armin Rimoldi

Zdravá a krásná pleť svědčí každému pohlaví. Pokud bys měl v jednotlivých krocích chaos a nevěděl si rady s přesným postupem, připravili jsme pro tebe malý tahák (body, které můžeš vynechat nebo je neděláš každý den, jsou třetí a čtvrtý). Při komplikovaných problémech s pletí se poraď s odborníkem v kosmetickém salonu nebo s dermatologem.

objev další možnosti
garnier, skincare
Zdroj: Refresher/Adrian Janeček
Domů
Sdílet
Diskuse