Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. února 2022 11:30
Čas čtení 0:48
Richard Balog

Byt pro mladou rodinu, ve kterém jsou architekti zároveň i majiteli. Nadčasovému interiéru dominuje beton, dřevo a přírodní kámen

Byt pro mladou rodinu, ve kterém jsou architekti zároveň i majiteli. Nadčasovému interiéru dominuje beton, dřevo a přírodní kámen
Zdroj: se svolením Tomáše Maniny
KULTURA SLOVENSKO
Uložit Uložené

Bratislavská nemovitost jako vystřižená z magazínů o kvalitní architektuře.

Velkometrážní byt s výhledem na panorama města pro mladou rodinu, ve kterém jsou architekti zároveň i majiteli. Takto bychom ve zkratce charakterizovali bydlení v projektu Roličky. 

Za podobou bytu stojí manželský pár s malým synem, konkrétně Metodiy Monev s Kateřinou Monevou ve spolupráci s kolegy z ateliéru CAKOV + PARTNERS Kalinem Cakovem a Jánem Obuškem. 

Architekti zvolili řešení, které zajistí dlouhodobou životnost realizace. Důraz kladli na funkčnost, vzdušnost, trvanlivost použitých materiálů a denní světlo. Interiéru s podlažní plochou 149 čtverečních metrů dominuje kombinace pohledového betonu, dřeva a přírodního kamene, která je přítomna ve všech pokojích. Je nevtíravá a dává možnost soustředit se na umělecká díla či panoramatický výhled na město.

Domů
Sdílet
Diskuse