Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. února 2022 8:30
Čas čtení 1:29
Tereza Šnajdrová

Respirátory bychom mohli odložit v půlce března, míní epidemiolog Maďar. Viroložka Ruth Tachezy však nesouhlasí

Respirátory bychom mohli odložit v půlce března, míní epidemiolog Maďar. Viroložka Ruth Tachezy však nesouhlasí
Zdroj: TASR/AP
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Rastislav Maďar v nedělních Otázkách Václava Moravce uvedl, že bychom v půlce března mohli začít odkládat respirátory a pomalu bychom se mohli vrátit zpět k normálním životům. S tím ale nesouhlasí viroložka Ruth Tachezy, podle které hrozí návrat delty.

Nedělní Otázky Václava Moravce byly věnovány tématu koronaviru a nadcházejícím rozvolněním, které od 19. února chystá vláda. Podle epidemiologa Rastislava Maďara má postupné rozvolnění restrikcí smysl a pokud se situace nezhorší, mohli bychom v půlce března odložit i respirátory. S tímto tvrzením však nesouhlasí viroložka Ruth Tachezy, která varuje před tím, že se kdykoli může vrátit varianta delta a oba odborníci se pak shodli na tom, že nejlepší cestou, jak z pandemie ven, je očkování.

Doporučeno
Ministr zahraničí Lipavský má pozitivní test na koronavirus. Musel do izolace Ministr zahraničí Lipavský má pozitivní test na koronavirus. Musel do izolace 14. února 2022 7:35

Podle epidemiologa Rastislava Maďara bude sice v následujících dnech hospitalizovaných přibývat, ale údajně se jedná o dojezd, s nímž je potřeba počítat. „Je to dojezd, se kterým můžeme počítat, i proto bylo možné naplánovat už konkrétní rozvolnění, ale s nohou na brzdě,“ řekl Maďar s tím, že rozvolnění, která vláda chystá, jsou na místě. V polovině března bychom se prý mohli dočkat i toho, že po téměř dvou letech odložíme respirátory.

Domů
Sdílet
Diskuse