Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
24. února 2022 v 18:30
Čas čtení 3:49
Adam Novosad

10 videí z války na Ukrajině, kterou ve čtvrtek rozpoutalo Rusko

10 videí z války na Ukrajině, kterou ve čtvrtek rozpoutalo Rusko
Zdroj: TASR/AP
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Videa z Ukrajiny zachycující útoky i solidaritu lidí ve válce s Ruskem.

Ukrajina od čtvrtečního rána čelí ruské vojenské invazi. Střelbu, bombardování i ostřelování zažívají města po celé zemi v čele s hlavním městem Kyjev.

Zatímco Ukrajinci bojují a skrývají se ve stanicích metra, aby je nezabily ruské raketové útoky, v Moskvě policie zatýká každého, kdo na demonstraci vyjádří svůj nesouhlas s válečnou operací na Ukrajině. 

Reportér CNN s ruskými vojáky okupujícími letiště

Ruská armáda ve čtvrtek na chvíli obsadila významné mezinárodní letiště Antonov ve městě Hostomel u Kyjeva. Reportér CNN se dostal přímo k ruským vojákům, kteří zajišťovali prostor a stříleli po sobě s ukrajinskými vojáky. Ukrajinské ozbrojené složky vyzvaly všechny, kdo dokážou držet zbraň, aby přijeli letiště bránit před ruskými okupanty.

Stovky vystrašených lidí ukrytých v metru v Charkově

Ve městě Charkov ležícím na severovýchodě Ukrajiny nedaleko hranic s Ruskem se stovky vystrašených lidí ukrývají ve stanicích metra. Město pouští lidi do metra bezplatně, protože v tuto chvíli slouží jako provizorní vojenský bunkr chránící civilní populaci před útoky, které Rusko na město podniká. 

Doporučeno
Už dávno to není magické místo. Rusové na Bali ve velkém skupují nemovitosti a celé pláže, založili si tu Novou Moskvu Už dávno to není magické místo. Rusové na Bali ve velkém skupují nemovitosti a celé pláže, založili si tu Novou Moskvu 24. května 2024 v 8:00

Nebojácná Ukrajinka konfrontuje ruského vojáka

Ukrajinka ve městě Heničesk konfrontuje ruského vojáka, od něhož chce vědět, proč Rusové napadli Ukrajinu. Voják ji sice prosí, aby odešla, ale ona trvá na tom, že mu do kapsy vloží slunečnicová semínka, aby z něho mohla vyrůst slunečnice, když zemře na ukrajinském území.

Útok ruských vrtulníků u Kyjeva

Na sever od hlavního města Kyjev, které ruská armáda několika raketovými útoky, se uprostřed dne objevila skupina ruských vrtulníků. Vrtulníky pravděpodobně přivezly výsadkáře, kterým se podařilo obsadit významné mezinárodní letiště Antonov ve městě Hostomel nedaleko Kyjeva.

Okamžité zatýkání protestujících v Moskvě

V centru Moskvy se na Puškinově náměstí shromáždilo více než tisíc demonstrantů proti válce na Ukrajině. Ruská národní garda ale okamžitě zatýká kohokoli, kdo vytáhne plakáty s protiválečnými hesly, což ukazuje video ze zadržení ženy s plakátem „Ne válce na Ukrajině“.

Doporučeno
AllatRa a její Tvořivá společnost varují před ohnivou apokalypsou. Cílí na Česko a Slovensko AllatRa a její Tvořivá společnost varují před ohnivou apokalypsou. Cílí na Česko a Slovensko 15. února 2024 v 10:00

Nekonečné zácpy na výjezdech z Kyjeva

Obyvatelé Kyjeva se ráno vzbudili výbuchy a střelbou. Řada z nich se proto okamžitě rozhodla sednout do auta a odjet z hlavního města směrem na západ země, buď přímo do Polska, Maďarska, či na Slovensko, nebo do bezpečnějších měst než Lvov. Na výjezdech z Kyjeva se vytvořily obrovské kolony.

Hodinové kolony na hranici v Užhorodu

Na slovensko-ukrajinském hraničním přechodu Vyšné Nemecké – Užhorod se od čtvrtečního rána začaly tvořit kolony, které postupem času narostly. V současnosti je na překročení hranice třeba čekat několik hodin, což zachycuje video z ukrajinské strany hranice, kde už ráno stála auta bez pohnutí.

Takto ruské tanky přejely přes hranici z Běloruska

Video zachycuje ruské tanky a obrněné transportéry, které nad ránem překročily ukrajinské hranice z Běloruska. Rusko invazi začalo krátce po třetí ráno našeho času, a tak zřejmě chtělo využít moment překvapení k tomu, aby ukrajinské složky nemohly tak rychle zareagovat.

Doporučeno
Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet 17. července 2023 v 6:00

Raketový útok na letiště v Ivano-Frankivsku

V ranních čtvrtečních hodinách se na sociálních sítích objevilo video z města Ivano-Frankivsk, které je od slovenských hranic vzdáleno méně než 160 kilometrů. Video zachycuje ruskou raketu, která dopadá na místní letiště.

Útok stíhačky zachycený ukrajinskou rodinou

Na možná nejmrazivějším videu ze čtvrtka zachytila ​​ukrajinská rodina útok stíhačky, která těsně před přiblížením k domu vypálila rakety na cíle v blízkosti. Rusko tvrdí, že při invazi útočí jen na strategické objekty, ale na základě informací a videí z různých oblastí Ukrajiny je vidět, že útoky se nevyhýbají ani civilním objektům.

Domů
Sdílet
Diskuse