Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. března 2022 7:33
Čas čtení 0:42
Martin Adam Pavlík TASR

Ďalšie detské obete na Ukrajine. Pri ruských náletoch v meste Sumy zahynulo 10 ľudí

Ďalšie detské obete na Ukrajine. Pri ruských náletoch v meste Sumy zahynulo 10 ľudí
Zdroj: TASR/AP/Oleksandr Ratushniak
NEWS
Uložit Uložené

Informáciu potvrdil gubernátor ukrajinskej Sumskej oblasti Dmytro Žyvyckyj.

Najmenej desať ľudí vrátane detí zahynulo v noci z pondelka na utorok pri ruských leteckých útokoch na mesto Sumy ležiace na severovýchode Ukrajiny. Informovala o tom stanica BBC s odvolaním sa na informácie ukrajinských úradov, ktoré bezprostredne nedokázala overiť z iných zdrojov.

Vojna na Ukrajine pokračuje aj po mierových rokovaniach, ktoré prebehli medzi ruskou a ukrajinskou delegáciou už trikrát. Situáciu pozorne monitorujeme, môžeš ju sledovať aj naživo.

rusko, ukrajina
Zdroj: TASR/AP


„Žiaľbohu sú medzi zabitými aj deti,“ uviedol vo videu na Facebooku gubernátor ukrajinskej Sumskej oblasti Dmytro Žyvyckyj.

Podľa jeho vyjadrenia na Sumy a okolité predmestia zaútočili v pondelok po 23.00 h miestneho času ruské vojenské lietadlá. O život prišlo viac než 10 ľudí, dodal.
Podľa neho Ukrajinci nikdy nezabudnú, že ruskí agresori zabíjajú ich deti, uvádza BBC.

Sumy je jedno z ukrajinských miest, ktoré sa v ostatných dňoch stalo terčom obzvlášť intenzívnych ruských útokov. Žyvyckyj ho pred pár dňami označil za „pekelné územie“. „Toto už nie je Putin. Putin je šialený trpaslík. Dnes sú to obyčajní Rusi, kto zabíja naše deti, našich starých ľudí. Ničia našu krajinu bez dôvodu,“ povedal vtedy Žyvyckyj. 

Domů
Sdílet
Diskuse