Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. března 2022 16:06
Čas čtení 1:07
Ilona Hobzová

Kanye West nesmí vystoupit na předávání cen Grammy. Mohou za to nenávistné projevy na Instagramu

Kanye West nesmí vystoupit na předávání cen Grammy. Mohou za to nenávistné projevy na Instagramu
Zdroj: Flickr/Kim Erlandsen – NRK P3/volně k užití
HUDBA GRAMMY KANYE WEST
Uložit Uložené

Pro server Variety to potvrdil člověk z raperova týmu.

Americký rapper Kanye West nemůže vystoupit na předávání hudebních cen Grammy, které se bude konat 4. dubna. Organizátoři se tak měli rozhodnout na základě banu, který West dostal na sociální síti Instagram za šikanování a nenávistné projevy. Serveru Variety to potvrdil člověk z Westova týmu. Informoval o tom i deník The Guardian.

Doporučeno
Separ, Yzomandias či Dominika Navara Cibulková. Outfity známých tváří jsou plné luxusu i nadčasových kombinací Separ, Yzomandias či Dominika Navara Cibulková. Outfity známých tváří jsou plné luxusu i nadčasových kombinací 17. března 2022 16:30

Ban za rasistické urážky

Jeden z Westových spolupracovníků serveru Variety potvrdil, že zástupci nahrávací akademie a CBS, kteří ceny Grammy udělují, zavolali v pátek večer Westovu týmu, že zpěvákovu účast na dubnovém předávání ruší. Jako důvod označili rapperovo chování na internetu

Kanye West totiž minulý týden dostal od Instagramu 24hodinový ban. V několika posledních dnech si přes sociální síť vyměnili několik ostrých slov s Petem Davisonem, novým přítelem jeho bývalé partnerky Kim Kardashian. Instagram ale reagoval banem na raperovy příspěvky o komikovi Trevorovi Noahovi.

Ten ve své show The Daily Show rozebíral rozvod Kanyeho a Kim s konstatováním, že by si z této situace fanoušci neměli utahovat. Podle Noaha je jasné, že konflikt generuje mediální zájem, ale Kim zároveň očividně čelí obtěžování ze strany svého bývalého partnera. West na tato slova zareagoval tím, že Noaha rasisticky urážel na svém Instagramu. 

Další obavy 

Trevor Noah bude ceny Grammy moderovat. Rozhodnutí vyškrtnout Westa ze seznamu vystupujícím učinili organizátoři podle Variety i kvůli obavám z možných interakcí mezí ním a zpěvákem. Podle Variety by mohlo také hrozit, že West bude pokračovat ve slovních útocích na Davisona nebo by mohl veřejně podpořit Marylina Mansona, který je obviněn ze sexuálního zneužívání. 

Doporučeno
 Je v zajetí psychopata, nebo se jen snaží o umělecký projev? Poznej manželku Kanyeho Westa Biancu Censori Je v zajetí psychopata, nebo se jen snaží o umělecký projev? Poznej manželku Kanyeho Westa Biancu Censori 6. března 2024 9:00

West dosud získal 22 sošek Grammy z celkem 75 nominací. Letos má nominací pět. Podle deníku The Guardian není rapperův tým z rozhodnutí organizátorů vůbec překvapen. Sami organizátoři na dotazy médií dosud nereagovali. 

Domů
Sdílet
Diskuse