Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti UNYP.
4. dubna 2022 v 10:30
Čas čtení 4:08
Sponzorovaný obsah

Hraje za Spartu a stíhá u toho studium v angličtině. Jak to zvládá a proč se Pepa Juha rozhodl pro UNYP?

Hraje za Spartu a stíhá u toho studium v angličtině. Jak to zvládá a proč se Pepa Juha rozhodl pro UNYP?
Zdroj: Unsplash / Sam Balye
REFRESHER STUDIUM V ANGLIČTINĚ VYSOKÁ ŠKOLA
Uložit Uložené

Na UNYP nabízí studentům individuální přístup, dvojí tituly a mnoho dalšího.

Kdo z nás někdy ve filmech a seriálech neobdivoval kampusy a atmosféru univerzit, jako je Yale nebo Newyorská. Cílevědomí spolužáci, profesoři různých národností, mezinárodní studium a titul, který ti uznají i v USA. Lákalo by tě tohle zažít? Poznat atmosféru americké školy pro tebe nemusí být jen nedostupným snem. Zažít ho můžeš i v Praze, na Univeristy of New York in Prague (UNYP).

UNYP dlouhodobě patří mezi největší vzdělávací instituce nabízející studijní programy výhradně v anglickém jazyce v ČR a disponuje akreditacemi z USA, Velké Británie a České republiky. Nabízí studijní programy, v rámci kterých můžeš získat český i americký vysokoškolský titul.

Anglicky jako rodilý mluvčí

Veškeré studium na UNYP probíhá v angličtině. Hodiny vedou pedagogové různých národností, na škole působí 125 pedagogických pracovníků ze 30 různých zemí a většina z nich jsou rodilými mluvčími.

Anglicky budeš mluvit i s některými spolužáky. V současné době na škole studuje více než 800 studentů z 60 různých zemí, celkem má UNYP téměř 2 500 absolventů po celém světě. Ve třídách je vždy 15 až 30 studentů. Důvodem je, aby se studenti cítili dobře a pedagogičtí pracovníci jim mohli zajistit individuální přístup. Členové fakulty znají studenty jménem a starají se o jejich spokojenost.

unyp, university
Zdroj: UNYP

Díky prestižnímu partnerství se zahraničními univerzitami (například The State University of New York, nebo Empire State College) máš možnost vycestovat a zažít studium přímo v USA nebo na jiné z 45 partnerských univerzit po celém světě. A kdo by nechtěl mít v životopisu, že studoval třeba „na newyorské“?

Dvojí titul ti otevře dveře k vysněné kariéře

Pokud se rozhodneš pro studium bakalářských oborů Obchodní administrativa, Komunikace a média, Mezinárodní vztahy nebo Psychologie, můžeš složit jak americkou, tak českou státní zkoušku a obdržet tak dvojí absolventský titul. Americký titul ze State University of New York/Empire State College, který je celosvětově uznávaný – zejména v amerických mezinárodních společnostech a evropský titul z University of New York in Prague. Díky možnosti dvojího titulu se po studiu snáze uplatníš na vysokých pozicích i v zahraničí, o čemž svědčí i více než 99% zaměstnanost čerstvých absolventů UNYP.

Chci studovat na UNYP

Studium a rozjetá kariéra? Jde to skloubit

Studia na UNYP se nemusíš bát ani pokud už máš rozjetou kariéru. Díky osobnímu přístupu vyučujících si můžeš v rámci možností upravit rozvrh tak, abys vše stíhal. Důkazem, že se dá skloubit kariéra i studium v angličtině, je Pepa Juha, který na UNYP studuje Business Administration se zaměřením na Sportovní management ve třetím ročníku bakalářského studia.

unyp
Zdroj: UNYP

Pepa je nejen studentem UNYP, ale také hráčem florbalu za pražskou Spartu. Mezi jeho největší úspěchy patří zlatá medaile z Mistrovství světa v Halifaxu a se Spartou momentálně bojují o postup do Superfinále. Sportu se věnuje opravdu aktivně a tréninky mu zabírají velké množství času, proto je vděčný, že mu UNYP umožňuje zvládat obojí – školu i sport.  „Už při mém nástupu registrovali na UNYP moje ambice ve florbale a časové vytížení s tím spojenéZ učiva ani požadavků neslevují, ale vždy mám možnost s profesory probrat alternativu, jak danou práci či test odevzdat nebo dokončit,“ říká.

Time management je klíčový

Pepa patří mezi ambiciózní sportovce i studenty. Skloubit sport se školou se naučil už v dětství, takže mu time management nedělá žádný problém. Pomáhá mu hlavně důkladné plánování. „Je důležité vzít si každý večer papír, tužku a sepsat si, co chci nebo potřebuji druhý den stihnout. Neplýtvám pak časem rozhodováním se, co dřív, ale rovnou konám. To je za mě klíč,“ vysvětluje. „Taky je fajn využít každou volnou chvíli. Ať už je to cesta metrem nebo pauza na oběd, čas se vždycky najde. Já osobně ale neumím nic nedělat, takže být neustále v pohybu mi vyhovuje a baví mě to,“ dodává.

Znalost angličtiny je základ

Spousta firem má v dnešní době mezinárodní přesah. Může se tak stát, že budeš jazyk potřebovat nejen přímo k výkonu práce, ale také pro komunikaci s kolegy z různých zemí. Cizí jazyky jsou dovedností, která je vyžadována téměř na všech pracovních pozicích, ať už jde o administrativní práci nebo obory spojené s mezilidskou komunikací.

unyp
Zdroj: UNYP

Také podle Pepy je znalost angličtiny naprostý základ, zvlášť pokud máš ambice pracovat za hranicemi ČR. Osobně si je jistý, že americký titul v rámci své kariéry určitě využije. „Už od mala mě rodiče intenzivně podporovali v angličtině a já věřím, že to byl správnej přístup. Na UNYP se mi to jen potvrdilo,“ říká přesvědčeně.

A jak svou budoucnost, co se týká kariéry, vlastně Pepa vidí? „Hodně mě to táhne k sociálním sítím. Snažím se vytvořit takový skill set, který mi umožní dělat, co mě baví. Chci v práci umět zapojit svoje silný stránky, například schopnost komunikovat s lidmi, prezentovat a mluvit cizí řečí. Uvidíme, kam mě vítr zavane,“ popisuje svou představu.

Jaké studijní programy UNYP nabízí?

Nabízené vysokoškolské programy UNYP reflektují metody výuky používané na amerických univerzitách. Cílem je nejen poskytnout studentům znalosti, ale také je naučit kritickému myšlení a efektivní komunikaci.

UNYP nabízí bakalářské, magisterské, doktorské i MBA studium. Největší výběr mají zájemci o bakalářské programy, kteří mohou vybírat ze třinácti různých zaměření. Mezi nimi je například studium Politologie, Umění digitálních médií a Business Administration se zaměřením na Finance, Marketing či Sportovní Management. MBA programy jsou zaměřené na podnikání, finance, management, marketing a Global Business Services. UNYP nabízí také magisterský program Psychologie a Ph.D. program v jakémkoliv předmětu, ve kterém student disponuje relevantní výzkumnou odborností.

Jaké výhody nabízí UNYP studentům?

  • možnost získat český i americký titul
  • studium v angličtině
  • malé třídy s maximálně 30 studenty
  • výuka pod vedením rodilých mluvčích
  • nový kampus a studentská rezidence
  • moderně vybavené učebny
  • velké množství studentských klubů a spolků
  • možnost studia v zahraničí – více než 45 partnerských univerzit
  • zaměstnanost čerstvých absolventů více než 99 %
  • plně vybavené fitness centrum a plavecký bazén pro studenty zdarma
  • neopakovatelný americký vibe

Pepa za sebe nejvíc oceňuje kulturu a atmosféru univerzity. „Možnost mluvit denně anglicky a poznávat k tomu nový lidi je naprostá paráda. Člověk během studia narazí na spoustu lidí, kteří ho posunou, ať už v samotným studiu nebo po lidský stránce. Jestli si něco z UNYP odnesu, bude to network zajímavejch lidí,“ říká.

Pokud tě studium na UNYP zaujalo, podej si přihlášku na www.unyp.cz. Užij si vibe amerických studií, poznej nové lidi a získej neobyčejné zkušenosti, jaké ti studium na UNYP přinese. 

Podat přihlášku
Domů
Sdílet
Diskuse