Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2022 8:30
Čas čtení 5:35
Martin Adam Pavlík

Překvapení, šokující ukončení, ale i pískot davu po sporném výsledku (Report z turnaje Oktagon Prime 5)

Překvapení, šokující ukončení, ale i pískot davu po sporném výsledku (Report z turnaje Oktagon Prime 5)
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Domácí organizace Oktagon MMA fanouškům nejtvrdšího sportu na světě přinesla další zdařilou akci. Turnaj v Šamorínu ale byl pro některé domácí zápasníky noční můrou.

Několik skvělých a napínavých duelů, překvapení, šokující ukončení i zklamání domácích fanoušků či pískání a hlasité bučení z hlediště po vyhlášení vítěze hlavního zápasu večera. To vše nabídl turnaj Oktagon Prime 5, který se konal v sobotu 26. března ve slovenském Šamorínu.


X-BIONIC Sphere je výrazně menší prostor než například bratislavský Zimný štadión Ondreja Nepelu nebo pražská O2 Aréna, diváci ale přesto vytvořili elektrizující atmosféru a při zápasech největších domácích miláčků si mohli vykřičet hlasivky.

OKTAGON PRIME 5 OKTAGON MMA MMA
Zdroj: OKTAGON MMA


Jindy zase reagovali až příliš „vlažně“ na zápasy mezi čistě zahraničními bojovníky a místy až nevhodně, neslušně, případně neoprávněně dávali najevo nesouhlas s rozhodnutím nebo s vyjádřeními jednotlivých zápasníků.

Systematické šikanování a zklamání domácího publika

Pojďme ale pěkně od začátku. Večer otevřel souboj mezi Slovákem Michalem Plesníkem a Portugalcem Carlosem Gracou. Diváci jej mohli jako jediný z celého turnaje sledovat zdarma na Youtube. Přestože téměř celá hala favorizovala jasně zápasníka z trnavského Spartakus Fight Gymu s bohatými boxerskými zkušenostmi, tahal za kratší konec.


Ze začátku šlo o dynamickou přestřelku, kde to smrdělo knokautem z obou stran téměř každou vteřinu. Následně se ale Graca rozhodl Plesníka utrápit v boji na zemi a ukázal mu mezery v grapplingu, které nepochybně bude muset dotrénovat. Tvrdými lokty z horní pozice ho ve druhém i třetím kole systematicky šikanoval, a tak nakonec zaslouženě vyhrál na body.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 112496 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse