Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
5. dubna 2022 13:17
Čas čtení 0:50
Radim Šlechta

Guvernér Colorada podepsal zákon, který ženám garantuje právo na potrat. Reaguje na zpřísňující se podmínky ve státech USA

Guvernér Colorada podepsal zákon, který ženám garantuje právo na potrat. Reaguje na zpřísňující se podmínky ve státech USA
Zdroj: TASR/AP/Iuliia Stashevska
NEWS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Guvernér státu Colorado podepsal zákon, který nechává rozhodnutí o přerušení těhotenství v rukou žen. „Intimní rozhodnutí zůstane mezi jednotlivcem, lékaři a jeho osobní vírou,“ komentuje rozhodnutí.

Ženy v Coloradu budou mít nárok na přerušení těhotenství bez zásahu státní správy. Zákon, který jim to umožňuje, v pondělí podepsal guvernér Colorada Jared Polis. Podle něj je správně, že důležitá životní rozhodnutí za sebe budou činit právě Coloraďané bez jakéhokoliv zásahu státu. Guvernér Jared Polis to uvádí ve svém prohlášení.

„Dnes jsem podepsal zákon Sněmovny reprezentantů č. 22-1279, 'Reproductive Health Equity Act, který kodifikuje základní právo člověka na rozhodování o reprodukčním zdraví bez zásahů vlády. Ve státě Colorado zůstane vážné rozhodnutí o zahájení nebo ukončení těhotenství s lékařskou pomocí mezi člověkem, jeho lékařem a jeho vírou,“ uvádí Polis.

Domů
Sdílet
Diskuse