Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. dubna 2022 12:46
Čas čtení 1:17
Ilona Hobzová

Ruští vojáci kradou na Ukrajině oblečení a televizory, posílají je domů. Jejich fotografie zveřejnil ukrajinský vicepremiér

Ruští vojáci kradou na Ukrajině oblečení a televizory, posílají je domů. Jejich fotografie zveřejnil ukrajinský vicepremiér
Zdroj: Twitter/Mykhailo Fedorov
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Fotografie i jména ruských vojáků zveřejnil vicepremiér Fedorov na sociálních sítích.

Ukrajinský vicepremiér a ministr pro digitální transformaci Mykhailo Fedorov zveřejnil na svém Twitteru fotografii a jméno ruského vojáka, který měl na území okupované Ukrajiny ukrást rodinám na sto kilogramů oblečení a následně je přes Bělorusko poslat domů do Ruska. „Naše technologie je všechny najde,“ vzkázal zlodějům Fedorov. 

Rubrika #ruštízloději

„Po událostech v Buči spouštím rubriku #ruštízloději,“ napsal na Twitteru ukrajinský vicepremiér a ministr pro digitální transformaci Mykhailo Fedorov k fotografii jednoho z ruských vojáků. Podle místopředsedy vlády se jedná o Vadyma Ščebenkova, který měl ukrajinským rodinám ukrást více než sto kilogramů oblečení a z běloruského města Mazyr je následně poslat do rodného města Čita. To je od Buči sedm tisíc kilometrů daleko. „Naše technologie je všechny najde,“ vzkázal Fedorov.

Domů
Sdílet
Diskuse