Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. dubna 2022 19:55
Čas čtení 1:01
Radim Šlechta

Vladimir Putin se sejde s generálním tajemníkem OSN Antóniem Guterresem

Vladimir Putin se sejde s generálním tajemníkem OSN Antóniem Guterresem
Zdroj: TASR/AP/Eduardo Munoz/Pool
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ VLADIMIR PUTIN ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

António Guterres bude v Moskvě jednat s prezidentem Vladimirem Putinem i ministrem zahraničí Sergejem Lavrovem o řešení konfliktu na Ukrajině.

Generální tajmeník Organizace spojených národů António Guterres pojede do Ruska, aby se zde setkal s prezidentem Vladimirem Putinem. Putin jej přijme v úterý 26. dubna a Guterres se sejde také s ruským ministrem zahraničí Sergejem Lavroverm. Informovala o tom stanice Sky News.

António Guterres, generální tajemník OSN ve středu poslal do Moskvy žádost o přijetí ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Podle OSN je potřeba podniknout urychlené kroky, které povedou k nastolení míru na Ukrajině. Poznamenal také, že jsou obě země zakládajícími členy OSN a vždy byly jejími silnými stoupenci. Toto prohlášení přišlo den poté, co šéf OSN vyzval k humanitární přestávce na Ukrajině před pravoslavnými Velikonocemi.

Krizový koordinátor OSN pro Ukrajinu Amin Awad zdůraznil výzvu generálního tajemníka kvůli prohlubující se humanitární krizi. „Během tohoto týdne – který představuje vzácné kalendářní sladění tří nejposvátnějších náboženských svátků pravoslavných Velikonoc, židovského Pesachu a muslimského svatého měsíce ramadánu – je čas zaměřit se na sbližování zájmů a odložit stranou naše rozdíly," řekl Awad. 

Doporučeno
Na legionellu zemřelo v Polsku již 16 lidí. Nemoc se vyskytuje v důležitém vojenském uzlu na hranicích s Ukrajinou Na legionellu zemřelo v Polsku již 16 lidí. Nemoc se vyskytuje v důležitém vojenském uzlu na hranicích s Ukrajinou 31. srpna 2023 10:52

Obětí ve válce neustále přibývá. Od začátku konfliktu 24. února si podle nejnovějších čísel, která má OSN k dispozici válka vyžádala 5 121 civilních obětí, zemřelo již 2 224 z nich.

Mohlo by tě zajímat:
15 nejlepších fotografií uplynulého týdne
Dva ruší vojáci oslavovali narozeniny svého „kolegy a kamaráda“ Adolfa Hitlera
Investoři se zbavují akcií Netflixu. Propad se týká i jiných platforem, bojují o přízeň diváků
Domů
Sdílet
Diskuse